Оправянето на леглото ви сутрин всъщност може да бъде лошо за вашето здраве.

Експерти смятат, че всъщност трябва да ги оставим леглото си неоправено, за да се отървем от малките същества, дебнещи под завивките ни.

Милионит прахови акари живеят под завивките ни.

Миниатюрните създания, които са дълги около четвърт милиметър, виреят в топла среда - като чаршафи и пируват с мъртви кожни клетки. Експертите допълват, че оставянето на леглото разхвърляно всъщност може да помогне в убиването им, тъй като ще умрат от глад.

Говорител на експертите по съня каза: „Перфектно оправеното легло е гореща точка за прахови акари, служейки като идеално, топло пространство за оцеляването и процъфтяването на тези насекоми. Оправянето на леглото ви сутрин им позволява да оцелеят и да се възпроизвеждат, да се размножават и растат, което от своя страна може да предизвика астма, екзема или възможни алергии, подобни на сенна хрема. Симптомите могат да включват запушен нос, кожни обриви, кихане и сълзене на очите.“

Оставяйки леглото си неоправено поне за един час може да убие акарите.

Експертите казаха още, че това ще позволи на влагата и потта да се изпари от леглото. Те добавиха, че смяната на чаршафите всяка седмица и поддържането на добре проветрено помещение може да спре неприятните насекоми да се размножават.

Превод: GlasNews.bg