Жена от Сан Франциско заяви, че се сприятелила с врани, които често кацали на перваза на прозореца й, като между нея и птиците имало строго спазвано споразумение - тя им давала храна, а те й носели дарове, съобщи ЮПИ.

Мелинда Грийн поясни, че преди три години започнала да храни две семейства врани, които се събирали недалеч от жилището й. Тя им оставяла храна на стъпалата на външната стълба и на перваза на прозореца си.

 Жената увери, че враните започнали да й носят дарове в замяна на храна. Птиците й донесли парчета от счупена бутилка шампанско, от гумени мечета, от цветни скали, ядки и странни части от стара електроника.

"Сигурна съм, че става въпрос за дарове - отбеляза тя. - Враните демонстрираха признателност за предоставената им храна."

Мелинда научила много от взаимодействието си с враните. "Дадох си сметка до каква степен са сходни семействата на враните и на хората - каза тя. - Родителите активно се грижат за обучението на децата си, като искат да им покажат къде живее милата жена и как да получат храна от нея."