„Нямам идея каква е причината хората да отхвърлят песента ми „Боже, пази децата на света“, но проблемът е друг - ПР мениджърът ми беше потвърдил, че песента ще звучи по БНР, но в деня на интервюто ме отмениха и не знам защо“, това каза в специално интервю за GlasNews.bg певецът и композитор Ави Бенеди.

Изпълнителят твърди, че Българското национално радио е отказало да излъчи песента му, която е посветена на катастрофалните наводнения, които през 2014 г. отнеха човешки животи и оставиха без дом стотици наши сънародници. 

„Песен като тази трябва да се рекламира. Разбирам, ако песента е чалга - добре, но тази песен е посветена на мира и децата по света, с изцяло нов аранжимент и български детски хор, наречен Master Peace. Просто тъжно“, отбелязва израелският певец.

Ави Бенеди споделя, че е обърнал внимание на коментарите в социалните мрежи по повод песента му „Боже, пази децата на света“. Много от тях гласят, че има нотки на чалга в сингъла.

„Много от коментарите са, че звучи като чалга. Имам въпрос, песента „Титаник“ също ли е чалга? Жалко е, че песен като тази не получава никаква подкрепа от медиите. Но публиката я обожава. Значи нещо не е наред. Слава Богу, има само няколко негативни коментара. Мнозинството подкрепя мен и моите песни“, каза той.

Меломаните дори предлагат на Ави да направи нов аранжимент на песента, но той е категоричен, че няма да прави промени по сингъла:

„Нищо не пренареждам. Тази песен е това, което е. И имам свой стил като никой друг. Не копирам никого и песните ми никога не звучат по същия начин. Случвало се е да ме питат кой е композирал и аранжирал песните ми, защото винаги звучат различно. Феновете ми подкрепят мен и това, което правя. Мисля, че съм единственият певец в България, който никога не би се разпродал по клубове или дискотеки“.

Любопитното е, че „Боже, пази“ е първият самостоятелен проект на Ави Бенеди за българския музикален пазар – песента получи своята премиера преди цели 9 години, а в края на 2023 година сингълът бе „облечен“ с нов видеоклип.

„Заснех видеоклипа с помощта и подкрепата на моите братя Ethan и Lior и двамата ми партньори - David Levi и Eyal Nathan от One 2 All. Този път го режисирах сам. Заснехме го миналата година и дори не успях да го завърша навреме поради здравословни причини. Този път реших да резервирам гигантски оркестър и детски хор - този детски хор, който виждате във видеото. Дори записахме хоровете в моето студио. Групата се казва Master Peace и е от София. Искам специално да благодаря и на Георги Янков, че ми предостави неговия хор“, споделя Ави Бенеди.

На въпроса - оценяват ли българските меломани стойностните песни, израелският певец отговори така:

„Има публика за всичко, но аз съм много горд като чужденец, че постигнах това, което мнозина не биха успели, а именно да бъда известен в една пионерска страна. Разбира се, продължавам да споменавам, че без Бог, Митко Димитров и скъпата ми сестра Емилия, никога нямаше да стигна дотук. Благодаря!“.

Ави Бенеди сподели, че подготвя нови песни за феновете си, но сега се е съсредоточил към музикалния пазар в Русия.

„Имам нови проекти и подготвям нещо ново всяка седмица. Сега съм по-активен в руската област. Не съм предоставял на моите руски и еврейски фенове нищо ново повече от 5 години. Това предизвикателство не е лесно - винаги да измисляш нещо ново. Но успявам, благодарение на Бог и неговата помощ“, признава той.

Снимки: Ави Бенеди / Facebook

Израелският композитор, който от години живее и твори у нас, коментира и войната между Израел и „Хамас‘.

„Жалко е, че братята се бият помежду си. Има толкова много омраза. Това, което „Хамас“ направи и продължава да прави, е непростимо, но не и това, което Израел прави сега. За съжаление всичко е политика, но плащаме ние - хората. Постоянно се питам за какво изобщо сме родени? Да водим войни? Този свят не принадлежи на никого, освен на Бог. Тук сме само гости. Идваме голи и си тръгваме голи. Израел няма да спре, докато „Хамас“ не бъде елиминиран. Но ще има ли мир след това? Не вярвам! Когато е намесена омраза и то без причина, мирът никога няма да дойде. И кой страда най-много от това? Децата. Нашето бъдеще. Това е тъжно“, сподели Ави.

„Пожелавам на всички читатели на GlasNews мирна и здрава успешна 2024 година. И винаги помнете, че бъдещето на този свят са нашите деца. Моля, не толерирайте глупостта в България”, каза музикантът в края на разговора ни.

Човек се ражда за едната глътка въздух да поеме, но и нея той накрая няма как да вземе.

Ще остане на земята тя с материалните блага. 

Тогава Бог една душа в ръцете си ще вземе и в миг ще спре и болка, и тъга, и време. 

Беднякът ще остави тук скъсаните дрехи, богатият - пари, слава и успехи.

И само тези, дето хора са били, оставят те следи.

Любов, сълзи и спомени!

Това е интрото към песента "Боже, пази децата на света" на Ави Бенеди - предлагаме Ви да я чуете: