Таня Боева - една от емблемите на поп фолк музиката, наричат я още и универсален изпълнител. Отличава се с топъл, нежен и кадифен глас. С богат репертоар и жанрово разнообразие, тя е предпочитан изпълнител за мероприятия като сватби, рождени дни, фирмени партита. Със завидна лекота изпълнява и преминава през различните жанрове: поп, модерен поп фолк, български народни песни, македонски, гръцки, сръбски. Таня Боева е лауреат и носител на Първа награда и на статуетката в конкурса за млад изпълнител на фестивала "Златният Орфей". Тя е единственият изпълнител в поп фолка, спечелил голямата награда в легендарния престижен фестивал "Златният Орфей". Носител на статуетка и първа награда за изпълнител в първия по рода си фестивал в поп фолка „Златният мустанг". Притежава редица статуетки и награди и от фестивала "Пирин фолк".

Срещаме се с изпълнителката след нейната 5 годишна музикална пауза. Съвсем наскоро тя представи нов сингъл, с който се завърна на музикалната сцена. Разговаряме за "Час любов" - новата й песен, за нелекото житейско приключение, което стопира кариерата й, за лошите и хубавите моменти в живота й и още - четете в ексклузивното интервю за GlasNews.bg.

- Здравейте! Правим това интервю дни след премиерата на новата Ви песен "Час любов". Отзивите от меломаните са положителни. Разкажете ни малко повече за песента.

- Здравейте! Песента е с модерно звучене, много лирична, танцувална. Тук е моментът да благодаря на екипа, с когото я създадохме - Александър Попов-Супер Саш, Пепи Петров и Деян Асенов. Текстът е много актуален и съм много щастлива, че отзивите на моите почитатели са положителни и ме зареждат с много позитивна енергия, за което им благодаря! 

- С "Час любов" Вие се завръщате на музикалната сцена след 5 годишна пауза. В началото на годината стана ясно, че сте била поставена в ситуация, която не Ви е позволявала да работите - нито физически, нито емоционално. Тогава, а и през изминалите години, към Вас са били отправяни заплахи от внушителни фигури. Това е и причината да паузирате кариерата си. След всичко, което преживяхте, как намерихте сили за това завръщане?

- Да, периодът и ситуацията, в които бях поставена против волята си, бяха кошмарни. Мисля, че след като бяха показани документи от прокуратурата, всички разбраха кои са хората, които така грозно и подло подложиха и мен и детето ми на изключителен тормоз. Искам да благодаря на моите близки, които в този момент застанаха до мен и ме подкрепиха, въпреки че имаше атаки и срещу тях. Със силна вяра в Бога, с енергията, която получавах от моите верни почитатели, с помощта на малкото истински приятели успях да намеря мотивация да се върна към моята същност, а именно да творя, да пея и да радвам хората.

- Какво бихте казали днес на хората, които Ви поставиха в това нелеко житейско приключение?

- Не бих искала да се обръщам лично към тях. Сигурна съм, че животът предлага различни ситуации, в които показва на всеки, че никой не е над Бог!

- Каква беше Таня Боева по време на тези трудни 5 години и каква е към днешна дата?

- Бях подложена на тормоз, на който малко хора биха издържали, браних и себе си и детето си, нямах възможност да мисля за кариера или да творя. Радвам се, че устоях на това изпитание, сега съм по-силна, по-решителна и много мотивирана. Към днешна дата съм щастлива, че се имам възможност да радвам почитателите си, да създавам нови проекти и спокойно да гледам сина си, който вече е на 14г. За съжаление той стана свидетел на всичко, което се случваше, на нападението над дома ни, на заплахите, беше разпитван десетки пъти, виждаше в реално време как бях физически атакувана. Наложи му се да порастне бързо. Тези случки отнеха детските години на сина ми. Аз съм много горда, защото е истински мъжкар, много достоен и моята най-голяма мотивация и опора!

Таня Боева и нейният син - Росен.

- И в тази връзка - можем ли лесно да забравим миналото, лошите моменти, тези, които могат да преобърнат живота ни на 360 градуса? Всъщност трябва ли да се опитваме да забравим лошите моменти или е добре да си спомняме за тях, за да си имаме едно наум.

- За съжаление случките, които визирахме, далеч не са най-лошите моменти. В същия този период аз изпратих 5 от най-близките си роднини. Малко хора знаят, че преди да започнат всички тези атаки, изпратих на онзи свят моят втори син. Според мен, трябва да сме благородни, да вадим поуки от лошите моменти, но по-често да се сещаме за хубавите! Аз не съм злопаметен човек, но съм паметлив!

- По сингъла "Час любов" работите със сравнително нов творчески екип - Александър Попов и Петър Петров, които са автори, както на текста, така и на музиката, както и Вие самата споменахме в началото на разговора ни. Защо решихте да експериментирате с тях и как протече работният процес?

- За мен е важно да има приемственост. Тези млади хора са изключителни професионалисти, много креативни и съм щастлива, че работим заедно. Те вече са фактор в нашия в бизнес и се радвам, че освен, че работя с тях, сме и приятели.

- Любов, любов и пак любов - това е основната тема в новата Ви песен. Продиктувана ли е от личния Ви живот?

- Когато съдбата ни отнема нещо, винаги ни дава друго. След всичко, през което минах, мога да кажа, че любовта ме спаси.

- А какво за Вас е любовта?

- Бог е Любов! Тя е онази емоция, която най-силно и най ярко грабва сетивата ни! Любовта към Бога, към семейството, към почитателите, любовта е изворът на изобилието за мен!

Кадър от новото видео на певицата към сингъла "Час любов".

- Лятно, свежо и красиво - такова е видеото към "Час любов", а Вие демонстрирате чудесни форми. Как поддържате фигурата си?

- Благодаря за хубавите думи! Видеото е дело на друг супер професионалист и мой приятел - Людмил Иларионов-Люси! Използвам случая да му благодаря отново, както и на целия му екип! Обичам да спортувам, да плувам, да се разхождам сред природата. А за свежия вид на лицето и кожата съм благодарна на топ професионалистите от Хил Клиник. Горещо препоръчвам хората да се обръщат към тях.

- Това лято ще се отдадете на работа или на почивка... А може би сте решили да съчетаете полезното с приятното?

- Аз съм от онези късметлии, за които работата е удоволствие! Аз на сцената се зареждам, изключително съм признателна на всички, които ценят и слушат моята музика!

По-време на заснемането на новото видео на певицата.

- Ако съдим по коментарите под новото видео, меломаните определено са усетили Вашата липса на музикалната сцена. Какво следва след новия Ви сингъл, с какво ще зарадвате хората, които обичат Вас и музиката Ви?

- Подготвям няколко нови проекта, ще се постарая да зарадвам всички, които очакват да наваксам последните 5 години. И знаете ли, още веднъж дълбок поклон пред моята публика. В шоубизнеса, ако те няма 5 месеца, хората забравят името ти, а аз отсъствах 5 години и Вие отбелязахте стотиците положителни отзиви. Точно тези верни мои почитатели, които само дни, след като излезна новото ми видео, вече пеят песента заедно с мен, изпълват сърцето ми с благодарност!

- Благодарим Ви за това интервю! Желаем Ви страхотно лято и много успехи, както в личен, така и в професионален план, а Вие какво бихте пожелали на читателите на GlasNews.bg?

- На вас и вашите читатели желая най-сърдечно да са здрави, да ценят близките си хора, да се обичат и да се веселят с моята музика! Желая ви прекрасно лято и много хубави емоции!

"Час любов" - новото видео на Таня Боева гледайте тук: