Неудобен за малцина и обожаван от мнозина, такъв е Силвестър Матеев – Силвър, поема сам по пътя на създаването на музикална империя, която правилно да преразпредели музикалния пазар в страната. Той е роден в семейство на музиканти, а сериозно започва да се занимава с музика едва на девет годишна възраст. Завършва Национално Музикално Училище “Любомир Пипков” със специалност “кавал”. Фронтмен е на група “Фантазия”, която наследява от баща си. В ранните години на професионалния си път излиза на една сцена с Иво Папазов – Ибряма, Теодосии Спасов и турския кларинетист Хюсню. 

Срещаме се със Силвър, където между хилядите му ангажименти, като фронтмен, продуцент, изпълнител и не на последно място – баща, той успява да намери време за екипа ни, за да разкаже повече за новата си песен.

 - Здравей, Силвър! Разкажи ни как се стигна до идеята да създадеш песен, която да носи заглавието "Mia Khalifa". Всъщност сингълът е кръстен на американска медийна личност, популярна с участието си във филми за възрастни.

- Здравейте, благодаря за поканата! “Мия Халифа” се роди преди точно година на мое участие, но не помня точно къде. Знаете, че понякога импровизирам и песента се случи от само себе си. Не искам само да си мислите, че съм дълбоко запознат с творчеството на дамата, за която пея. Ха-ха.

- Песента обаче има и второ заглавие "Гадже кириз". Толкова ли беше трудно да се спреш само на едно заглавие? Това е първата ти песен, която бе промотирана с две заглавия.

- Освен моя, мисля, че и като цяло това е първата песен с две заглавия представяна някога. Да има и второ заглавие, това го решихме заедно с моя екип. “Гадже Кириз” е фраза, която е доста стара и се знае, може би и затова.

- На кого посвещаваш тази песен - на самата Миа ли?

- Ами тази песен посвещавам на “мойта котка”, както се пее в текста. (Смее се). Не я посвещавам на никого. Стана мелодично, забавно парче, хората го харесаха. Да речем, че я посвещам на всички, които обичат да се забавляват.

- Във видеото виждаме и манекенката Джулиана Гани. Защо реши точно тя да бъде главно действащо лице в лентата?

- Това също го реши моят екип. Нямам много много думата май.

- Този сингъл ли е твоята заявка за летен хит или да очакваме още нещо от теб в разгара на лятото?

- Мисля, че би могло да има. Предвид, че това парче е готово от зимата. Подготвил съм някои изненади. Да видим кога ще ги пуснем.

- Преди месеци представи песен, която е в дует с неповторимата Софи Маринова. Към днешна дата видеото към парчето е регистрирало почти 3 милиона гледания в YouTube. Смяташ ли дуетното предложение за успешно, също така много от меломаните се вълнуват дали между теб и Софи ще има втори дует?

- Дуетът със Софи Маринова е едно от най-хубавите неща, които са ми се случвали. Сбъдната моя мечта. Разбира се, че го смятам за успешно. Виждам как хората реагират на парчето. Виждам, че го чувстват. Гледанията в Youtube са просто цифра. Жалко, че повечето го ползват за мерило. Истинското мерило е, когато излезеш на сцената и усетиш прекия контакт. За втори дует със Софи Маринова съм винаги “За”. Вярвам, че и тя. Надявам се, че и тя. Но, всяко нещо с времето.

- Освен изпълнител, ти си и основател на музикален лейбъл. Напоследък всеки втори изпълнител прави собствена музикална компания и продуцира изпълнители. Забелязват се и рокади в най-голямата музикална империя у нас - все повече изпълнители прекратят договора си с империята на "Пайнера" и хукват към друг лейбъл или избират да се самопродуцират. Какъв е коментарът ти по тази тема и трудно ли е да бъдеш музикален продуцент в България?

- Ха-ха, “Империята на Пайнера” - това пак аз съм го изпял на времето. Не е трудно да си музикален продуцент, ако знаеш изобщо какво ознавача това. В България думата е опорочена. И значението и незнайно. Обяснявам самопродуцирането на колегите така - когато на човек му писне да бъде ограбван взема решението да си тръгне, за да се спаси. Разбирайте ме както искате.

- И в тази връзка, много задаван въпрос, но пък интересен - съществуват ли приятелства в поп фолка? Все пак вие сте и конкурентни в този бранш, колкото и някои да отричат този факт.

- Разбира се. Тези, които не могат да намерят, създадът, запазят приятелство там, където работят и се развиват, вероятно не могат да го направят никъде. Какво ще рече “конкуренти”? Нима не ни обединява музиката? Това са глупости.

- Със сигурност работният ти график за лятото е пълен... Все пак ще успееш ли да намериш време за почивка?

- Позна. Силно се надявам, но дълбоко се съмнявам.

- Благодарим ти за това интервю! Какво би пожелал на читателите на GlasNews.bg?

- Да не спират да търсят истината. Аз също благодаря!