Талантливата пловдивска пианистка Хрисиана Савова е поканена да свири в емблематичната зала „Роял Албърт Хол“ в Лондон на прочутия червен роял на Сър Елтън Джон. На 20 април тя ще изпълни произведение на американския композитор William Gillock - Etude in the Form of a Waltz from the cycle Golden Vienna.

Хриси е единствената българка, включена в концерта на победителите от Международният конкурс „Grand Prize Virtuoso“. Заедно с първа награда на конкурса, тя е удостоена и със специална награда за изключителен млад талант, която по препоръка на артистичния директор на конкурса се присъжда на изпълнители със силна артистична индивидуалност и сценично присъствие, обявиха Фондация "Енчо Керязов".
 
На престижното събитие ще участват представители на Австралия, Белгия, Великобритания, Израел, Канада, Мексико, Полша, САЩ, Хонконг, Швейцария, Япония и други.

Хрисиана Савова е на 10 години. Учи в Национално  училище за музикално и танцово изкуство "Добрин Петков", в класа по пиано на г-жа Светлана Косева.
 
Само през изминалата година Хриси получи цели 11 големи награди от международни и национални конкурси.
 
Да ѝ пожелаем успех!