Семейството на Денис Теофиков пусна в официалния му YouTube канал поредната песен, записана преди смъртта му.

В петък се състоя премиерата на "#Безразлично" - ново музикално предложение от Денис Теофиков, което е записано преди гибелта му. Видеото към сингъла се появи в официалния YouTube канал на талантливия изпълнител. Каналът в платформата за видеосподеляне бе създаден от неговите родители - популярните музиканти Венера и Атешкан. 

В сингъла "#Безразлично" участие взима Силвестър Матеев-Силвър, който е изключително близък с родителите на Денис. Именно Силвър се е погрижил за цялостната реализация на парчето. Той е автор на музиката, аранжимента и текста. Lyrics видеото пък е дело на VA Design и Cveti Production.

Пред GlasNews.bg Силвър сподели, че "#Безразлично" е най-отговорната му песен. Изпълнителят откровено признава, че с Денис са имали други планове относно реализацията на въпросния сингъл.

"Щеше ми се обстоятелствата да бяха други. "#Безразлично" да беше заснета с яко видео, да пеем рамо до рамо, както сме мечтали в студиото.

Дълго време не знаех каква да е моята партия в песента. Единодушно с Батко Атеш и Кака Венера, решихме да бъде това, за което пея в този вариант. Истината е, че доверие можем да имаме само на Бог и каквото и да е, да е по волята му.

Вярвам, че Денис е щастлив, нищо, че не такива бяха плановете ни за "#Безразлично". Не ми е безразлично. Без него е различно и не би могло да е иначе", коментира Силвър пред GlasNews.bg.

Денис Теофиков в музикалното студио на Силвестър Матеев-Силвър

Силвър споделя, че е създал песента през 2020 година. Тогава е бил в специфично емоционално състояние, благодарение на което е придал особено чувство на парчето.

"Денис го усети веднага. На мига, в който чу песента. Беше записал пеенето си върху моето, а това се е случило когато не съм бил в студиото. Една вечер - когато отворих проекта, приятно се изненадах и вече бях напълно убеден, че това парче е за него. По същото време той търсеше кой да му "ходатайства" за песента, тъй като за нея имаше много желаещи", добавя още Силвър, който освен изпълнител е и музикален продуцент. 

Въпреки кратката си музикална кариера Денис Теофиков остави невероятни хитове, които безсъмнение ще продължат да се слушат и след години.

Талантлият изпълнител с ангелски глас загина трагично на 24 октомври (2021 година) в ранните часове на деня. Смъртта на Денис настъпи след падане от терасата на жилище на 7-ми етаж в София. Все още няма яснота около причините за инцидента.