В мрежата има нови доказателства, че смъртта на вокалиста на Nirvana Кърт Кобейн не е случайна и всъщност той е бил убит.  

Филмовият режисьор и писател Ян Халперин отбеляза, че има много признаци за убийството на легендарния музикант, така че вдовицата на Кърт Кобейн Кортни Лав беше помолена да се подложи на полиграфски тест, съобщава The Sun. Там тя ще трябва да отговори на всички въпроси, които са свързани със смъртта на мъжа й през 1994 г. Наистина ли е самоубийство, както се смяташе?

Писателят Ян Галперин казва, че новата му книга, Case Closed: Cobain's Murder, ще съдържа "убедителни аргументи", че музикантът не се е самоубил.

Журналистът, който разследва самоубийството на Кобейн от средата на 90-те години на миналия век, казва, че е открил нови доказателства, че фронтменът на Nirvana е бил убит, въпреки че не обвинява Кортни Лав или някой друг. Халперин смята, че успешната проверка на детектор на лъжата ще помогне да се изчисти името й след почти три десетилетия на подозрение от някои последователи на Nirvana и отговори на въпроси за това какво наистина се е случило.

Смъртта на Кърт Кобейн: какво се знае за нея

Смъртта на музиканта, който злоупотребяваше с незаконни вещества, настъпи на 8 април 1994 г. Тялото на Кърт Кобейн бе открито в оранжерия близо до гаража на собствения му дом в района на езерото Вашингтон в Сиатъл. В ръцете си е имал пушка, която е причинила смъртта му.

Кърт Кобейн, Nirvana, музикант, самоубийство, подробности за смъртта, Кортни Лавцял екран
Нови подробности около смъртта на музиканта Кърт Кобейн Снимка: fortune.com