Остават още няколко месеца до края на годината, но това не означава, че не може да планирате своята почивка през 2025 година.

Най-популярните дестинации за 2025 г. бяха разкрити от American Express Travel.

Едно от предложените места е Бретан в северозападна Франция.

Регионът е похвален за своята отличителна култура, крайбрежен пейзаж и километри крайбрежни пътеки за разходка. Но има още много причини да го посетите.

Бретан е регион на Франция, в района има много средновековни градове и села, които да посетите, както и красиви и диви брегове. Всеки от тях има свои собствени атракции и зашеметяващи забележителности, така че определено няма да ви липсват опции, когато съставяте своя маршрут.
 
Един живописен град, който може да искате да посетите по време на пътуването си, е Динан. Мястото е със средновековното излъчване като от филм на Дисни.


 
„В реалния живот съвременният свят се промъква и местата, които са толкова красиви, бавно се комерсиализират и губят първоначалния си чар. Но Динан наистина е като да влезеш във филм на Дисни. Напомня ми за мястото за Красавицата и Звяра,“ коментира туристически влогър.

Градът е заобиколен от 2,7 км крепостна стена и разполага със замък от 14-ти век, малко яхтено пристанище, старинни калдъръмени улички и интересни фахверкови къщи.
 
За тези, които предпочитат градска почивка, тогава може би град Рен е за вас. Там можете да разгледате стария град (Centre Historique de Rennes), където ще намерите цветни и шарени къщи плюс исторически обекти като операта и кметството, а има и впечатляващата катедрала Saint-Pierre .


 
Градът може да се похвали и с много музеи, включително музей на изкуството, местна история и научен музей, както и много пазари, ресторанти и градини за посещение, като Parc du Thabor е популярно място според потребителите на Tripadvisor, които казват, че мястото е подходящо за всичко – от почивка до купони и пикници в горещите дни.


 
Бретан е с умерен климат, през лятото температурите се затоплят до около 20C през юли, с малко валежи. През зимата можете да очаквате времето да стане доста влажно, с температури през ноември около 10C.

Превод: GlasNews.bg