Вашата ваканция ли е най-доброто време на годината? Най-вероятно да, ако всичко върви, както сте планирали. За съжаление на почивка има и неприятни моменти, които могат да развалят цялостното впечатление. В този случай можете да се обърнете към съда и да получите обезщетение за причиненото неудобство. Но понякога туристите имат изключително абсурдни и необичайни оплаквания. Ето няколко забавни и странни примера.

Грешен аниматор

Жена поискала да й възстановят разходите за пътуването, когато разбрала, че аниматорът, който я е забавлявал миналата година, този път е посветил време на друг почиващ.

Бременност заради... двойно легло

Жена резервирала стая и поискала тя да е с две отделни легла, но тя и младоженецът били настанени в стая с двойно легло. „Вие сте отговорни за факта, че сега съм бременна. Ако бяхте ни настанили в подходящата стая, това нямаше да се случи”, пише тя в жалбата си.

Твърде много испанци в Испания

Британци на почивка в Испания се оплакаха, че човекът на рецепцията говори испански и храната е испанска. Подобно оплакване имало и от съпрузи, които почивали на остров Мавриций, и не им харесало, че на плажа има твърде много местни жители.

На плажа има твърде много пясък и той е бял!

Турист се оплакал, че плажът е твърде пясъчен, като посочи, че по-скоро би легнал на бетон. Друг летовник не харесал факта, че пясъкът на плажа не е със същия цвят като в каталога, той се оказва твърде бял, а на снимката е жълт. Има и турист, който се оплакал, че песъчинките на плажа са твърде малки и като компенсация за това „неудобство“ той поискал едноседмично пътуване до планината.

Недоволство от дрескода

В Гърция няколко туристи отишли в ресторант на хотел. Там мъжът бил помолен да носи панталон вместо къси панталони, искането му се сторило обидно и той поискал обезщетение в размер на 414 евро. Съдът отхвърлил жалбата, тъй като в първокласните ресторанти има дрескод, който посетителите трябва да спазват.

Търсят оригинален продукт в евтин павилион

Двойка от Индия не харесала факта, че си купили очила Ray Ban за 5 евро и се оказало, че са копие на продукт на известна марка, а не оригинал.

Хъркащ съпруг

Съпруга изгонила мъжа си през нощта от стаята заради хъркането му. Мъжът си наел друга стая и поискал да се покрият разходите му. Разбира се, никой не възстанови средствата.

Котката резервира пътуването...

Мъж се опитал да си върне парите за резервация на ваучер, който му издала... котката. Той твърди, че е търсил информация за пътуване в интернет, когато котката му минала над клавиатурата и направила поръчката.

Същото слънце

Двойка от Съединените щати отлетяла за Норвегия, за да видят среднощното слънце и се оказаха недоволни, че слънцето там е същото като в Съединените щати.

Защо има риба в морето?

Семейство от Великобритания се възмути, че никой не ги е предупредил, че риби ще плуват в морето.

Пенисът на слона накара човек да се съмнява в себе си

По време на медения си месец двойка заминала за Африка. Там влюбените видели различни животни, включително слон, съзерцаването на чиито гениталии не направили щастлив мъжа, защото сега той е много разстроен, тъй като се чувства непълноценен. Поради това той дори се обърнал към съда.

Истинска сватба

Мъжът отишъл с любимата си в Лас Вегас и там "вдигнал" сватба, като бил сигурен, че бракът не е правно обвързващ в Германия, но сгрешил. Поради това той съди туроператора. И... загуби делото.