Понижаването на температурите на плаши любителите на морската вода. Още от рано сутринта слънчевите лъчи огряха Черноморието и хората се втурнаха към плажната ивица.

Все още има хора по морето, които се радват на септемврийските слънчеви лъчи, това видя GlasNews.bg от споделени фотоси в мрежата. И въпреки понижените температури на морската вода, смели туристи потапят тялото си в морето. Положителният ефект на студената вода върху организма е доказан - подсилва се имунната система, забързва се метаболизмът, увеличават се нивата на ендорфин и се повишава либидото.

Някои от заведенията по морето все още работят и се радват на значителен брой клиенти за средата на месец септември.

Колко ще ни струва морето през септември?

Междувременно броят на спасителите по българското Черноморие вече намаля. Властите призовават туристите, които са избрали септември за почивка, да бъдат внимателни, тъй като често може да се образува мъртво вълнение. Организирани са обходни двойки от спасители, които да следят за безопасността на плажуващите.

Времето днес:

Над Черноморието облачността днес е променлива. Максималните температури са между 18° и 21°. Температурата на морската вода е от 14° на места по северното, до 20-21° по южното крайбрежие. Вълнението на морето - 2 бала.

Лятото се завръща?

Почивните дни ще са слънчеви около крайбрежието. Дневните температури ще са до 22-23 градуса в събота и до 24-25 в неделя. Водата е малко над 20 градуса, но само на юг от Бургас. Вълнението ще е слабо с тенденция да се усилва в неделя по-късно през деня.

"Студ, студ, ама хора си има", така са озаглавени снимките, които са заснети от Mariel M Don в Слънчев бряг.

Колко пари харчи 3-членно семейство на морето на ден?