Остров Повелия, наричано прокълнато райско кътче на Италия, е включен е в списъка на най-страховитите места на света.
Въпреки живописната природа между Венеция и Лидо името му е свързано със странни и необясними явления. Затова туристи почти не се допускат там. А и самите те се страхуват да го посетят.

Разположен във Венецианската лагуна островът е интересен само на ловци на духове и любители на странни истории и паранормални явления.

По време на Римската империя островът е бил използван за изолатор за хора болни от чума. Подобно нещо се случва и през 14 век. Когато паниката от болестта била толкова голяма, че само при най-малкото съмнение хора били пращани там да намерят смъртта си.

По време на чумната епидемия там са били изгорени живи повече от 160 000 души. Затова и днес рибарите не смеят да се доближат до прокълнатото място. Тъй като все още могат да се намерят следи от пепел и човешки кости.

През 1922 година на Повелия пък била построена психиатрична клиника. От самото начало на пребиваването си там пациентите се оплаквали, че ги преследват призраците на изгорени болни от чума. Никой обаче не им хващал вяра заради мнението, че са луди, пише The Mirror.

Според слуховете на острова са извършвани експерименти с пациентите. Като един от лекуващите психиатри полудява. Той се хвърля от болничната кула, тъй като започнали да му се привиждат духове.

През 1968 година психиатричната клиника е напълно изоставена. На острова са идвали само екипи от специалисти да проучват паранормални явления.