Народният артист на Руската федерация, баща на руския поп певец Филип Киркоров, българският певец Бедрос Киркоров реши коренно да промени живота си и се развежда със съпругата си Людмила Смирнова след 26 години брак. Тази информация се появи в редица руски медии и телеграм канали.

Според журналисти причината за развода е нова жена, която е много по-млада от артиста.

Филип Киркоров вече е наясно с решението на баща си. В ефира на предаването „Няма да повярвате“ той каза , че е „шокиран“, защото баща му е женен за втората си съпруга. Вярно, по-късно Киркоров-младши изясни, че самият той е женен за Алла Пугачева, което не им попречи да се разведат. Според сина на певицата новата жена се грижи за родителя му.

"Браво, че на почти 91 години живее пълноценен живот, не се отказва нищо. Ако доживея до тази възраст, ще бъда най-щастливият човек, разбира се", каза той.

Филип е син на Бедрос Киркоров и първата му съпруга Виктория. Двойката се среща в Сочи, където Бедрос изнася концерт като част от оркестъра на Еди Рознер, а Виктория била в залата. Когато момичето се обърнало към българския артист, за да вземе автограф, той в отговор я поканил да се разходят заедно по нощните улици на курортния град. На следващата сутрин Бедрос направил предложение на Виктория и тя се съгласила. Те се женят през ноември 1964 г., а през 1967 г. на семейство Киркорови се ражда синът Филип. Бракът продължи точно 30 години, до последните дни от живота на Виктория Марковна.

Филип Киркоров кръсти дъщеря си в чест на майка си, тъй като едно от двете имена на Алла-Виктория е в памет на нейната баба.