Принц Хари и Меган Маркъл са "шокирани" от реакцията за тяхното "почти катастрофално" преследване с кола в Ню Йорк миналата седмица.

„Те настояват, че тяхната история за автомобилното преследване не е преувеличена и когато хората казват обратното, това е много обидно и не е нормално“, каза вътрешен човек, съобщава Us Weekly.

Говорител на херцога и херцогинята на Съсекс твърди, че след награждаването на съпругата на принц Хари на наградите Women of Vision на 16 май, те, заедно с майката на актрисата Дория Рагланд, са били преследвани от натрапчиви папараци из Манхатън.

„Снощи херцогът и херцогинята на Съсекс и г-жа Рагланд бяха замесени в почти катастрофално преследване с кола поради група много агресивни папараци“, каза представител на двойката тогава.

Принц Хари и Меган Маркълцял екран
Принц Хари и Меган Маркъл Снимка: Getty

„Това безмилостно преследване, което продължи повече от два часа, доведе до многобройни сблъсъци с участието на други шофьори на пътя, пешеходци и двама нюйоркски полицаи.“

„Въпреки че да бъдеш публична личност идва с известна степен на обществен интерес, той никога не трябва да става за сметка на ничия безопасност“, добави източникът.

Принц Хари и Меган Маркълцял екран
Принц Хари и Меган МаркълСнимка: Getty Images