Принц Хари и Меган Маркъл "съсипаха" първата година на трона на Чарлз III, казва кралски експерт. 

Британският монарх отбеляза първата годишнина от коронацията си на 6 май 2024 г. Година по-рано той официално стана крал на Великобритания, като беше коронясан в Уестминстърското абатство. След това дворецът беше изправен пред повече от един шок: самият Чарлз III и снаха му Кейт Мидълтън се разболяха от рак.

Въпреки това, според кралския коментатор Ричард Фицуилямс, най-голямото предизвикателство за кралското семейство идва не от кой да е друг, а от херцога и херцогинята на Съсекс, пише The Sun.

Експерт смята, че принц Хари и съпругата му, бивша американска актриса, са си отмъстили, след като са били изгонени от Frogmore Cottage, кралската резиденция, където двойката живееше след сватбата си през 2018 г., преди да се премести на друг континент.

Крал Чарлз III, кралица Камила, Меган Маркъл и принц ХариЦял екран
Крал Чарлз III, кралица Камила, Меган Маркъл и принц Хари Снимка: Getty Images

Фицуилямс добави, че въпреки факта, че мемоарите на най-малкия син на краля, The Spare, са публикувани през януари 2023 г., скандалните разкрития са оказали влияние върху управлението на Чарлз III.

„Но нападението на кралица Камила очевидно беше червена линия, както беше посочено от пресата, към която той е толкова враждебен“, казва коментаторът, имайки предвид разкритията на принц Хари за лошите му отношения с втората съпруга на баща му.

По-специално Фицуилямс обвини Хари и Меган в „монетизиране“ на връзките си с Уиндзор.

Принц Хари на коронацията на баща си през май 2023 гЦял екран
Принц Хари на коронацията на баща си през май 2023 г Снимка: Getty Images

„Няма съмнение, че изгонването на Съсекс от мястото им на пребиваване в Обединеното кралство е нещо, което показва огромно недоволство от кралската власт“, ​​отбеляза експертът.