Принц Уилям се връща на работа, след като си взе почивка, за да се грижи за съпругата си Кейт Мидълтън след операцията. 

Майката на три деца напусна лондонската клиника в края на януари 2024 г., след като прекара почти две седмици там след коремна операция.

През това време принцът на Уелс помагаше в грижите за трите им деца, принц Джордж, 10, принцеса Шарлот, 8, и принц Луис, 5, в Adelaide Cottage в замъка Уиндзор, пише People. Бъдещият крал на Великобритания трябваше да изпълнява едновременно две важни задължения - да се грижи за болната си съпруга и техните наследници. Той временно не изпълняваше кралски задължения, но преди ден стана известно, че вече се връща към тях.

Междувременно Бъкингамският дворец съобщи, че крал Чарлз III е диагностициран с рак.

Крал Чарлз III е диагностициран с рак

В Уиндзор синът на крал Чарлз III трябва да направи първата си публична изява след операцията на съпругата си, когато трябва да проведе сутрешната инвеститура в сряда, 7 февруари 2024 г., от името на баща си, който също се възстановява от собствената си операция за увеличена простата.

Принц Уилям и принц ДжорджЦял екран
Принц Уилям и принц Джордж Снимка: Getty Images

По време на събитието съпругът на Кейт Мидълтън ще удостои общественици и други видни личности с почести, дадени на Нова година или по случай рождения ден на монарха.

По-късно през деня принц Уилям също трябва да присъства на годишната гала церемония за набиране на средства за лондонската въздушна линейка. Принцът на Уелс, който работи като пилот на въздушна линейка в Източна Англия в продължение на около две години, фокусира голяма част от вниманието си върху отразяването на работата на екипажите на въздушна линейка и други спешни служби и стана патрон на организацията преди няколко години.

Подкрепяйки 30-ата годишнина на организацията през 2019 г., той също лети с екипажа, за да стартира кампанията „30 години спасяване на животи“ и се срещна с персонала и пациентите на услугата по време на няколко събития за набиране на средства.

Принц Уилям и Кейт МидълтънЦял екран
Принц Уилям и Кейт Мидълтън Снимка: Getty Images

Междувременно Кейт Мидълтън се възстановява от коремна операция, която дворецът Кенсингтън определи като планова. Медицинската процедура стана известна след нейното приключване. Само съпругът й посети кралската особа в болницата. Децата на двойката нямаха право да виждат майка си. Както е известно, те са общували чрез видеовръзка.

Стана известно как Кейт Мидълтън общува с децата, докато е в болницата

Освен принц Уилям, за кралските наследници се грижеше и дългогодишната бавачка на семейството Мария Тереза ​​Турион Борало.

Родителите на Катрин, Майк и Карол Мидълтън, и брат й и сестра й, Пипа и Джеймс, които живеят на около 40 минути път с кола от дома на двойката, също помагат. Родителите й „ще бъдат там, за да я подкрепят“, каза наскоро вътрешен човек.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън с децаЦял екран
Принц Уилям и Кейт Мидълтън с децата Снимка: Getty

„Родителите й са постоянен фактор при отглеждането на внуците си“, добави източникът.

Междувременно крал Чарлз III претърпява операция за увеличена простата. Суверенът наруши традицията, като говори открито за диагнозата си. Така той насърчава хората да внимават за здравето си и да го проверяват редовно.

След Кейт и крал Чарлз III е изписан от болницата

Ден преди това британският монарх беше видян на публично място за първи път след напускането на болницата, докато вървеше към църквата в Сандрингам, Норфолк, с кралица Камила и махаше на поддръжниците си.

Крал Чарлз III и кралица КамилаЦял екран
Крал Чарлз III и кралица Камила Снимка: Getty Images

Докато бащата на принц Уилям беше в болница, кралица Камила го посещаваше доста често. По-специално тя каза на репортери, че съпругът й се чувства добре.

Кралица КамилаЦял екран
Кралица Камила Снимка: Getty