След като на 22 март в Instagram акаунта на принца и принцесата на Уелс се появи видео съобщение от Кейт Мидълтън, в което тя съобщава, че има рак, нито тя, нито принц Уилям са публикували нещо на страницата си. Затова първата история от почти 20 дни, публикувана от принц Уилям, привлече особено внимание.

Бъдещият крал на Великобритания отдаде почит на спортните постижения на английската лъвица Рейчъл Дейли, след като тя обяви, че се пенсионира. Бащата на три деца, който в момента прекарва великденските празници с Кейт и техните деца принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луис, отдели време, за да покаже своята признателност за спортните постижения на жената.

„Благодаря ти за толкова много незабравими изпълнения с английските лъвици, Рейчъл Дейли“, гласи надписът над снимката на спортистката.

Пост на принц УилямЦял екран
Футболистката Рейчъл Дейли обяви пенсионирането си, а принц Уилям реагира на това Снимка: Instagram @princeandprincessofwales

Семейство Уелс не се появява през последните седмици, включително и в социалните мрежи, тъй като принцеса Кейт се нуждае от време, за да се възстанови. В момента е на превантивна химиотерапия.

Принцът, който не е виждан публично след изявлението на съпругата си, не се очаква да се върне към обществените си задължения, докато децата му не се върнат на училище след ваканцията.

Що се отнася до Катрин, тя беше видяна за последно на публично място по време на коледна църковна служба в Сандрингам на 25 декември. През януари тя беше приета в болницата, където претърпя коремна операция, след която бяха открити ракови клетки. Точният вид рак на принцесата не е разкрит.