76-годишният актьор, седемкратен победител в Мистър Олимпия и бивш губернатор на Калифорния, разказа, че като тийнейджър и мечтаещ да стане културист, е окачил плакати на боксьори, борци и културисти по стените на стаята си. Майка му реагирала много неочаквано на това. Арни разказа историята на живота си в музея на Академията на срещата „Вечер с Арнолд Шварценегер“.

Когато си представял бъдещето си като професионален бодибилдър, той каза, че окачил снимки на мускулести мъже без тениски по стените, за да се вдъхнови от физическата им форма. Въпреки това, докато младежът окачвал такива плакати, майка му тайно плачела, вярвайки, че синът й има нетрадиционна сексуална ориентация, пише Daily Mail.

"Майка ми винаги гледаше тази стена и казваше:" Всичките ти приятели имат снимки на момичета. "Къде греша?" - спомня си актьорът.

В крайна сметка тя се обърнала към местен лекар.

"Тя всеки ден плачеше пред стената, докато не се обади на лекаря, нашия семеен лекар. Попита доктора: "Можете ли да ми помогнете? Не знам дали нещо не е наред със сина ми, защото стената му е пълна с голи мъже. Всички приятели на Арнолд имат снимки на момичета, окачени над леглата им. А Арнолд няма момичета", казва екшън звездата. Лекарят й казал, че нищо страшно не се е случило.

"Това е съвсем нормално за децата на тази възраст. Те боготворят силните мъже. Не се притеснявайте за това. Той не е гей", казал лекарят й.

Шварценегер добави, че най-големият кошмар на майка му е бил да разбере, че момчето й не харесва момичета.

Арнолд каза, че едни от главните му герои в младостта му са били звездата от Херкулес Сив Рийвс и английският културист Рег Парк. Той започнал да следи всичко, което правели, като четял всичко, което можело да се знае за спорта.

"Когато прочетох, че Рег Парк тренира пет часа на ден, вдига тежки тежести и прави 50-60 комплекта упражнения и вдига 50 тона тежест на ден, направих същото. Родителите ми мислеха, че имам малко главоболие и мислеха, че прекалявам, бях обсебен и това е лошо за здравето ми“, добави той.

Известно е, че звездата е успял в бодибилдинга, дотолкова, че той всъщност победи Рег през 1970 г. на професионалното състезание NABBA Mr Universe в Лондон.

Културистът имал трудни отношения и с двамата си родители, а Аурелия Ядрни Шварценегер първоначално не одобрявала интереса му към изграждане на мускулна маса, смятайки го за "несериозно занимание".

Докато промотира книгата си Total Recall, актьорът сподели, че е имал бурна връзка и с баща си Густав Шварценегер, който е бил нацист.

Въпреки критиките на родителите си, Шварценегер става най-младият Мистър Олимпия през 1967 г. на 20-годишна възраст.

По-късно се жени за Мария Шрайвър и в този брак се раждат четири деца. Актьорът има и извънбрачен син Джоузеф, който е роден от икономката на семейството им.