Измамници с фалшиви профили продават препарати за отслабване от името и с лика на Никол Станкулова.

При направа на поръчката отговаря жена с руски акцент, а след това телефонът не може да бъде достъпен.

Организирани са и фалшиви лотарии, а като лице на кампанията отново е посочена синоптичката.

"Жената обяснява къде ще ти пратят продукта, но номерът е защитен и не може да бъде набран или намерен от полицията. Има и общ регистър на сайтовете. Ако той е регистриран, например, в Сочи, а продуктът е от Украйна - това също може да е белег за измама", разкри Никол пред Нова тв и призова хората много да внимават при покупката от такива сайтове.

"Искам да кажа на хората да внимават много и ако е нужно, могат да пишат на личните профили на известните личности, които са посочени за лица на дадена кампания. Така ще получат обратна връзка и ще са сигурни дали сайтът е истински", сподели още тя.

Повечето от тези сайтове са регистрирани на места, където Интерпол не може да ги разследва. Важно в тези случаи е да се гледа и телефонът за контакт, който е оставен. В повечето случаи такъв няма и това е една от сигурните индикации за измама.

"Когато става дума за покупка, фалшивите сайтове искат регистрация, при която трябва да въведем и номера на банкова карта, за да платим. След като се регистрираме, ни казват, че ще участваме в томбола с награда от 200 евро, примерно. В тези тежки времена това звучи примамливо за хората и те правят регистрации. Така събират много данни. Внимавайте, това казвам на хората. Аз съм сезирала компетентните органи и тече разследване. Нямам нищо общо с въпросните сайтове. Те използват мои снимки, но с фотошоп ми слагат в ръцете продукти, с които нямам нищо общо", сподели още Станкулова.