Фолк певецът Тони Стораро с първи думи след смъртта на гръцкия изпълнител Василис Карас.  

Изпълнителят на култовия хит "Феномено" и Тони Стораро бяха близки приятели. Още от началото на кариерата си Тони изпълнява песни на колегата си и тогава дори го наричаха Българския Карас.

Родният изпълнител неведнъж е споделял, че особено много се възхищава на Василис Карас. 

"Днес, на 24 Декември 2024 година, в навечерието на най-светлия християнски празник, си отиде от този свят Василис Карас!

Почивай в мир, учителю! Мъката е неописуема. Ти беше човекът, който ме вдъхнови да направя своите първи стъпки в музиката, този, на когото подръжавах, от когото се научих на толкова много музика! Ти беше всичко за мен в музиката!

Ще останеш завинаги в моето сърце и ще бъдеш винаги част от моята музика! Знам, че си на по-добро място!

Раздвам се, че си бяхме близки приятели и си ми бил като баща от когото съм възприемал най-ценните си съвети!

Благодаря ти за всичко, което ми даде! Оставаш завинаги в сърцето ми, винаги ще те обичам!

Ще продължаваш да си моето вдъхновение - ЗАВИНАГИ!

Черна вест! Почина легендарният Василис Карас

ПОЧИВАЙ В МИР!", написа Тони Стораро в профила си в Instagram. Към публикацията си той добави и общи снимки с гръцкия музикант, известен с характерния си дълбок глас и любовната лирика в текстовете си.

В свое интервю Тони Стораро разказва, че с Василис не са се сприятелили от раз. Дори е останал разочарован от първото си запознанство с гърка.

„Той се държа много надменно. Каза си само името и толкова. 5 г. по-късно си промени отношението. Подарих му куче за него и дъщеря му. Усмихна се. Тя се зарадва много“, разказа Стораро пред Мон Дьо.

През 2019 година певецът Тони Стораро бе единственият български изпълнител, поканен лично от гръцкия си колега Василис Карас да присъства на сватбата на дъщеря му Ирина. Тържеството бе в имението на Карас, а Стораро отиде заедно със съпругата си и двамата им синове - Фики и Емрах.

Тони обожава гръцката музика и многократно е получавал похвали за интерпретациите си от свои колеги в Гърция и България. Родният певец често отскача до южната ни съседка, където има много приятели от музикалните среди.

Новината за смъртта на Василис Карас бе обявена от медиите в Гърция. Държавната телевизия ERT съобщава, че певецът е издъхнал след след дълга борба с рака.

Карас се е лекувал в Европейския междубалкански медицински център и наскоро се е заразил с Ковид-19, съобщи местен новинарски портал.

Пловдивчанка стигна до Лапландия, показа писмата на българчетата до Дядо Коледа СНИМКИ

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Toni Storaro (@toni_storaro)