28-годишният престолонаследник принц Хюсеин на Йордания и неговата 28-годишна годеница Раджва Ал-Саиф ще сключат официално брак днес. Принц Уилям и Кейт Мидълтън вече пристигнаха на сватбата, а общо ще има над 1700 гости. За това каква ще бъде сватбата на престолонаследника, пише Daily Mail.

Фактът, че един от най-завидните ергени на нашето време, престолонаследникът Хюсеин, възпитаник на престижната военна академия Сандхърст, е сгоден, стана известен през септември миналата година.

Избраникът на принца е архитектът Раджва Ал-Саиф. Раджва  получава диплома от Syracuse University в Ню Йорк и учи в Fashion Institute of Design and Merchandising в Лос Анджелис, след като завършва гимназията си в Саудитска Арабия.

Работила е за архитектурна фирма в Лос Анджелис и в момента работи в Designlab Experience в Рияд. Тя е най-малката дъщеря на Khaled M. Al Saif и съпругата му Azza bint Naif Al Sudairi.

Ал Саиф е главен изпълнителен директор на Al Saif Group, частна компания с разнообразно бизнес портфолио в здравеопазването, строителството и охранителните услуги, и член на борда на Саудитско-британския съвместен бизнес съвет. А майката на булката е роднина на саудитския крал Салман.

Празненствата всъщност ще започнат тази вечер, когато крал Абдула II е домакин на вечеря за повече от 4000 йорданци, племенни, черкезки и чеченски общности.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Queen Rania Al Abdullah (@queenrania)

Раджва и кралица Рания

Самата сватбена церемония, която според официалното прессъобщение ще бъде "елегантна и дискретна", ще се състои в градината на двореца Захран. Ще присъстват членове на кралското семейство на Йордания, представители на кралски семейства от цял ​​свят и държавни глави. След това гостите и младоженците ще отидат на партито с червен кортеж Land Rover.

А сватбеното тържество ще се проведе в резиденцията на кралския двор Мадареб Бани Хашем и на него ще присъстват повече от 1700 души. Домакини на сватбения прием ще бъдат крал Абдула II и кралица Рания, както и родителите на булката.

Прессъобщението обещава танци, изпълнения на артисти, а тържественото разрязване на сватбената торта ще завърши купона.

Днешният ден е обявен за национален празник и във всичките 12 йордански провинции ще има тържества, за да могат жителите на страната да „споделят радостта на принца“.

По-рано този месец кралица Рания беше домакин на предсватбено парти с къна за бъдещата съпруга на престолонаследника принц Хюсеин Раджва.

кралица Рания, Раджва, принц Хюсеин, Йорданияцял екран
Раджва и кралица Рания Снимка: Instagram queenrania

Тя обясни, че като всяка майка винаги е мечтала за сватбата на престолонаследника Ал Хюсеин. Говорейки за булката, кралицата нарече Раджва „най-сладката и красива“, като добави, че тя й е толкова скъпа, колкото дъщерите й, принцесите Иман и Салма.

„Никога няма да забравя колко щастливи бяхме Негово Величество и аз, когато Ал-Хюсеин ни каза, че иска да се ожени за Раджва. Тя е идеалният отговор на всичките ми молитви за него. Нека винаги бъдете източник на щастие и подкрепа един за друг“, каза кралица Рания.

кралица Рания, Раджва, принц Хюсеин, Йорданияцял екран
Раджва и кралица Рания на партито с къна Снимка: Instagram queenrania

Припомняме, че гостите вече започнаха да пристигат на сватбата на Хюсеин и Раджва. А сред първите бяха принц Уилям и Кейт Мидълтън.

Принцът и принцесата на Уелс бяха видени в петзвезден хотел. А Кейт беше облечена в черен костюм на Alexander McQueen за $2000.

Очаква се да пристигнат и първата дама на САЩ Джил Байдън и холандската кралица Максима.

Кейт Мидълтън обича Йордания. Баща й работеше тук, така че тя прекара няколко години тук като дете. А крал Абдула и кралица Рания присъстваха на коронацията на крал Чарлз и кралица Камила тази година и присъстваха на погребението на кралица Елизабет II миналия септември.