Необикновено шоу спретна луксозната марка AVAVAV в Милано. По време на модното шоу моделите непрекъснато се спъваха на подиума, дрехите им се разхвърчаха, а мънистата се разпръснаха.

На моделите непрекъснато се късаха дрехи, падаха панталони, тениски, ръкави и очила.

Някои фрагменти от облеклото се отлепиха сами, но в някои случаи членовете на екипа помагаха на моделите, като дърпаха конците, специално пришити към тоалетите, за да се разпадне изображението.

След като дизайнерката на модната къща Беате Карлсон се поклони, стена падна зад нея, разкривайки задкулисието на модния свят.

Първоначално имаше впечатление, че шоуто на AVAVAV не върви много по план, но в крайна сметка се оказа, че целият този хаос е част от добре обмислено представление.

Така през 2021 г. Беате Карлсон представи на обществеността гигантски ботуши, направени от отпадъците на други модни къщи, за да актуализира екологичната тема.

През есента на 2022 г. моделите на шоуто AVAVAV умишлено падаха и се спънаха по време на шоуто, за да се подиграят на неудобните обувки.

Тази година явно ревюто е изведено на съвсем друго ниво.

Беате нарече колекцията си за есен-зима 2023 г. „Ковете го, докато не го счупите“, изследвайки темата за лукса и границата между изкуството и безполезната скандалност.

Карлсон каза, че иска да изложи страха, че скъпите маркови дрехи няма да бъдат с високо качество и в това модно шоу целият „ужас“ на света на модата излезе на повърхността - дрехите се разкъсаха направо върху моделите, декорите падаха.

Превод: GlasNews