Има и доста евтини компоненти, но те са изключениe

Авторитетното американско издание Road and Track разкрива цените на някои резервни части за хиперколата Bugatti Chiron. Ясно е, че автомобил от тази клас струва не просто скъпо, а много скъпо. Как обаче стоят нещата с цените частите за него?Колкото и странно да изгрежда, някои от тях са смехотворно евтини. Например, датчикът за положението на разпределителния вал е същия като при Volkswagen Golf IV и Jetta, като цената му в Щатите е само 9 долара. Това обаче е едно от малкото изключения в случая.

Всяка секция от изпускателния тракт, която се състои от две части в едната половина на W16 двигателя, струва 6000 долара. Цената на един турбокомпресор е 6400 долара, а това чудовище разполага с 4. Смяната на всеки един от тях струва 9000 долара.

Всеки интеркулер също се оценява на 9000 долара, а замяната му е 2000 долара. Ако се налага да бъдат сменени два наведнъж, сумата скача до 2200 долара. Толкова струва и изпускателния колектор – 2000 долара, но замяната му е доста скъпа – 22 000 за всеки.

Далеч по-евтино изглежда смяната на катализатора – 1800 долара, но в тази сума не е включена неговата цена, която е 6700 долара да всеки. Останалите компоненти от изпускателната система струват 12 000 долара, като цената за замяната им е 3600 долара.

За десерт оставяме резервоарът за гориво, който заедно с работата по него, струва 42 000 долара. За тези пари човек може да си купи съвсем нелош чисто нов автомобил.

Снимка: YouTube