Миниатюрното Renault Twingo очаква рестартиране – то ще се завърне на пазара през 2026 г. във формат електрически автомобил. Прототип на модела беше показан на представянето на новото електрическо подразделение на Renault Ampere.

Renault Twingo, ново Renault Twingo, електрически автомобил Renault TwingoЦял екран
Хечбекът ще получи енергийно ефективно задвижване Снимка: carscoops.com

Концептуалният автомобил е направен в духа на първото Renault Twingo от 1992 г., съобщава Autocar. Той има същия силует с голям ъгъл на предното стъкло и големи полукръгли фарове (но с модерна LED оптика). Въпреки това, електрическият автомобил Renault Twingo все още е малко по-голям от предшественика си и е с пет врати.

Засега има малко подробности за модела. Новото Renault Twingo ще бъде един от най-достъпните електрически автомобили на пазара. Той ще струва от около 20 000 евро, тоест ще предизвика Citroen e-C3 .

Renault Twingo, ново Renault Twingo, електрически автомобил Renault TwingoЦял екран
Базовата версия на модела ще струва 20 000 евро Снимка: carscoops.com

Новата платформа AmpR Small от новото Renault 5 ще помогне за намаляване на цената на електрическия автомобил Renault Twingo. Той включва ефективно задвижване с много ниска (10 kWh на 100 км) консумация на енергия. Това ще ви позволи да инсталирате по-компактна и евтина батерия. Хечбекът ще се произвежда в завод в Нове Место (Словения).