Няколко талантливи актьора и много моторни превозни средства са  въвлечени в историята на най-известния шпионин в киноиндустрията. Британският производител Aston Martin представи изцяло новия DB12, за когото твърди, че е „най-съвършеният модел“ в историята на марката, а така вече се знае и с какъв суперавтомобил може да видим Джеймс Бонд в новия филм от поредицата. Това става на фона на продължаващите спекулациите около това кой ще изиграе следващия Агент 007 след последния филм на Даниел Крейг. 

 Aston Martin DB12 е първият в света „Супер турър“. Той получава 4,0-литров V8 мотор с две турбини, произведен от Mercedes-AMG, който е по-мощен от използвания при DB11 двигател V12. Агрегатът развива 671 к.с. и 800 Нм, което е увеличение с 30% спрямо DB11 AMR с неговия 5,2-литров V12. Новото купе ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди и развива 325 км/ч.

DB12 е и първият DB модел, който разполага с електронен заден диференциал. Той се отключва или заключва за милисекунди. Скоростната кутия е 8-степенна автоматична.

Даниъл Крейг получава същото кралско отличие като Бонд

 Машината получава адаптивни амортисьори от следващото поколение и по-твърди стабилизатори. Има три режима на шофиране – GT, Sport и Sport+, с различна отзивчивост и твърдост.

Що се отнася до дизайна, DB12 идва с познат, но напълно преработен стил. Предната част е доминирана от гигантска решетка, оградена от нови LED-фарове, пише "Аутомедия". Над решетката е най-новата версия на емблемата на Aston Martin, докато отдолу има напълно променен сплитер. Странични огледала без рамки и равни дръжки на вратите помагат за по-елегантен дизайн и по-нисък коефициент на съпротивление. Джантите са 21-цолови.

В десетилетията, в които поредицата за Бонд завладява екраните, в сцените са използвани най-различни марки и модели автомобили, мотоциклети, самолети, катери и дори влакове.

Светът скърби за Тина Търнър, звезди почетоха Кралицата на рокендрола ВИДЕО+СНИМКИ

Сред колите, шофирани от Агент 007, може да видим Alfa Romeo GTV6, модели на Bentley, BMW - 750iL Z3, Z8,  Ford - Ka, Edge, Bronco II,Toyota 2000 GT, Mercedes 250SE, Lotus, модели на Land Rover, Jaguar и много други.

 Aston Martin може би е най-използваната марка в поредицата. Моделът DB5 е автомобилът, който най-често е каран на екрана, но освен него се появяват и моделите Aston Martin DB10, Aston Martin DBS V12, Aston Martin V8 Vantage Volante и Aston Martin V12 Vanquish. Моделът DB5 си остава най-разпознаваемата лека кола от филмите и емблематична за Джеймс Бонд. Той е оборудван с множество джаджи, които да помагат на тайния агент да се бори и да се изплъзва от враговете си.

Снимки: "Дейли мейл"