Млада жена остана шокирана, след като откри колата си без двигател.

27-годишната Ребека Скотланд решила да запълни вечерта си с концерт в Бирмингам. Събитието продължило около два часа и половина, а през това време колата ѝ била на паркинг. Когато се върнала до “Ситроена“, видяла как от автомобила липсват много части.

Крадците разбили стъклото, за да отворят предния капак, а после пристъпили към действие. Те измъкнали целия двигател.  Липсвали също фаровете, бронята и предния капак.

Откриха мумия на момиче по бюстие и прашки в столичен хотел

Ребека забелязала, че има нещо странно в автомобила ѝ, още когато наближавала при връщането си. Но младата жена не подозирала какво ще завари. Помислила си, че зрението ѝ бива измамено от светлината. В следващия момент видяла и фрапиращата гледка, причинена от автоджамбазите.

“Това е първата ми кола, моето бебче. Мисля че една от причините да съм толкова разстроена е, че още изплащам колата и ще плащам, докато стана на 30 г., навършвам 28 следващия месец”, разказва тя пред The Sun.

Престъплението било извършено през ноември 2022 година. За щастие, застрахователната компания на Ребека покрила щетите.

По данни на застрахователи, почти 102 000 коли са били откраднати в Англия и Уелс през 2021 година. Повече от 100 заподозрени са били арестувани само от полицията в Западен Мидланд.

Превод: GlasNews.bg