Български младежки Червен кръст - Пловдив получи първо място в категорията “Доброволческа кауза на  Български младежки Червен кръст” за конференцията в подкрепа на донорството и трансплантацията, част от кампанията “Да! За живот!”. Това се случи в рамките на официалната церемония по връчване на Националaта награда за младежко доброволчество “Носи промяната. Бъди доброволец”.
 
Номинираните от БМЧК-Пловдив за “Доброволческа студентска инициатива” Виктория Карамилева - председател на студентския съвет на Медицински университет - Пловдив, и Лидия Георгиева - председател на студентския съвет на Университета по хранителни технологии - Пловдив, бяха отличени съответно с първо място в категорията и специалната награда на НПСС в категорията.
 
Номинираните доброволци от БМЧК-Пловдив в категорията “Доброволец на 2023 година на Български младежки Червен кръст” Росен Разпопов – заместник-областен координатор, и Радмила Йованович бяха отличени с грамоти за активната си доброволческа дейност през годината.