15 септември... За едни – чакана с нетърпение дата, за други – край на игрите, морските приключения и забавлението на улицата. Обикновено възприемаме този ден като начало на уроците, залягането над учебниците и учителите. Но… и като ежедневни закачки и забава със съучениците. Разбрахме го особено силно по време на пандемията. Две години се молехме 15 септември и всички останали учебни дни да са присъствени. Не се получи. И всички - и ученици, и учители, и родители бяхме нещастни.

Защото училището без класната стая, без първия звънец, без междучасията, без училищната атмосфера... не е същото.

Този 15 септември има шанса да бъде най-нормалния от доста време насам. Нищо че със заповед на министъра на здравеопазването от днес до 14 октомври се въвеждат временни противоепидемични мерки в детските ясли и градини, училищата и центровете за специална образователна подкрепа. Нищо че ще се спазва физическа дистанция между учениците от отделни паралелки; между педагогическия персонал и между родителите и персонала. Нищо че ще има различен график за междучасията за отделните паралелки.

Нали децата ни "тръгват" на училище, а не сядат пред компютъра вкъщи за първия онлайн урок?

На добър час, ученици и учители! Екипът на GlasNews ви пожелава присъствена, истинска, успешна учебна година! Гледайте в очите своите учители, защото те са хората, призвани да ви помогнат да станете по-образовани и по-добри! Добре дошли в класната стая и на първолаците! Бъдете любопитни и трудолюбиви! Очакват ви толкова интересни и вълнуващи пътешествия в знанието!

Бъдете здрави!