С официална церемония „Първа копка“ на 2 август МУ-Пловдив започва изграждането на нов модерен корпус „Библиотека, Музей на медицината и Медицински симулационен център на Медицински университет – Пловдив“.

Със своята съвременна визия новата сграда ще се вписва прекрасно в модерната инфраструктура на МУ-Пловдив. В нея ще има и мултифункционална зала за 96 души, както и зала за творчески дейности. Навсякъде ще бъде осигурен достъп за хора с увреждания.

Медицински университет – Пловдив вдига нов модерен корпус ВИДЕО

Потребителите ще могат да избират предпочитано място за четене в зоните с естествено осветление, в е-читалня, тиха читалня или в шумоизолирани кабинети за съвместна групова работа. Библиотеката ще разполага със зала за докторанти, зала за библиотечни тренинги и обучения, изложбени площи, зони за разговори и релакс.

Стартирането на това строителство е в изпълнение на Мандатната програма на Ректора на Университета проф. д-р Мариана Мурджева, „За управление и развитие на МУ-Пловдив (2019-2023 г.), раздел „Подобряване на инфраструктурата“.

Разгънатата застроена площ на обекта е 6021,41 м2. Строителството трябва да приключи за 730 календарни дни.

Финансирането е изцяло със собствени средства на Университета. Сградата е проектирана за нуждите на Библиотечно-информационния център, Музея на медицината, Медицинския симулационен тренировъчен център.