„По инициатива на общинския комитет „Васил Левски” в Добрич по повод 150-годишнината от гибелта на Апостола организирахме конкурс за рисунка. Показах на ученици календара за тази година на общобългарския комитет, който е посветен на обесването на Апостола. Бях изумен, когато децата отказаха да рисуват обесването на Левски. Реакцията им беше спонтанна. За тях Левски е жив. Дори се почувствах засрамен”, разказва председателят на общинския комитет в Добрич Красимир Масурски.

„Основната ни инициатива през тази година ще е издигането на пилон с българското знаме на кръговото движение на околовръстния път от Добрич за Балчик. Става дума на практика за една тръба, висока 10-15 метра. От общинския комитет „Васил Левски” започваме активна кореспонденция и срещи с общината за издаване на необходимите разрешения за изграждането му. Ще представим инициативата на други патриотични организации в Добрич”, заяви Масурски.

Рапърът Тото: Ботев и Левски са шесто поколение турци ВИДЕО

„Това е своеобразен израз на чувството ни за дълг и признателност към Родината. С нашата работа се опитваме да поддържаме патриотизма и българщината , които са ни особено нужни сега. Ще провокираме и патриотичната „нагласа” на фирми, които имат необходимата техника и материали. Ако се съберат повече средства, не сме далеч от идята да поставим пилони с националното знаме на всички основни входни пътища към Добрич”, добави Масурски пред "24 часа".

„Другата задача, която си е поставил общинският комитет „Васил Левски” в Добрич е най-после да учредим секция на общобългарския комитет в град Измаил,Украйна, при бесерабските българи.Нещата са напреднали, разговорите с българската община „Св. София” там продължават, имаме пълната им подкрепа, както и на други културно-просветни организации на бесарабските българи. Заради Ковид пандемията и сега войната в Украйна, нещата се забавиха, но ние не спираме да кореспондираме. Всяка година част от календарите на комитета, които винаги са тематично свързани с живота и дейноста на Васил Левски, изпращаме за различните организации на бесарабските българи в Измаил и района”, обяснява Масурски.