Водещи медицински специалисти от Европа и света обменят опит на 11-тия Конгрес на Югоизточно-европейския Медицински Форум, който ще се състои в България. Конгресът се организира от ЮЕМФ и ще се проведе в периода 08 -11 септември 2022г., в гр. Пловдив и в гр. Смолян. 

Научната програма на събитието е интердисциплинарна, като има за цел участниците в конгреса да се запознаят с най-новите научни и практически разработки в различни области на медицината. 

Сред основните теми на форума са: Епидемиология, Инфекциозни болести, Имунология; Covid -19 - последиците и отвъд науката; Kардиология; Oнкология; Tравма, хронична болка, спешна медицина; Сексуално и репродуктивно здраве;Насилие срещу над лекари; Проблеми с бежанци.

В рамките на събитието ще бъде проведена и кръгла маса на тема: “Обществено здраве – национални, регионални и европейски приоритети”. 

Своето участие в 11-тия конгрес на Югоизточно-европейски Медицински Форум вече са потвърдили официални неправителствени организации, представители на българските държавни и местни институции и власти. Ще присъстват още: представители на Медицинските Асоциации от Югоизточна Европа, ръководители и членове на Световната Медицинска Асоциация, Европейския Форум на Медицинските Асоциации, Постоянния Комитет на Европейските лекари и Европейският Комисар за Иновации, Изследвания, Култура и Образование – г-жа Мария Габриел. 

Доклади в отделните панели ще бъдат изнесени от над 30 водещи университетски лектори, видни представители на медицинските академични среди, ръководители на лечебни заведения, здравни мениджъри от България и чужбина. Научната програма на форума ще се проведе в „Конгресен център“ – Международен панаир - Пловдив. 

Участниците в конгреса ще могат да се насладят на културно-историческото наследство на град Пловдив – Европейска столица на културата 2019 година. Виртуозите от Виенската Филхармония ще открият събитието със своите изключителни изпълнения под открито небе в древния Античен театър в Пловдив. А на най-мистичното и величествено място в България – Родопите, участниците в конгреса ще могат да се насладят на космическия глас на великата Валя Балканска и на гайдарски състав “100 каба гайди”.

Цялата информация за 11-тия Конгрес на Югоизточно-европейския Медицински Форум, начина и необходимите такси за регистрация, опциите за хотелско настаняване и пълната програма на събитието може да намерите на сайта на Югоизточно-eвропейски Медицински Форум: www.seemfcongress.com.