Тежка и тъжна история сподели мъж в социалната мрежа. Той разказа за ужаса, да си сам, възрастен, на улицата без дом и най-лошия развой от тези обстоятелства.

Мъжът, забелязал възрастен човек да лежи на пътното платно в Плевенско. Спрял, преместил го от там и повикал Спешна помощ. След преглед, е откаран до центъра на село Коиловци, от където е той, но е останал без дом. А в областта, се оказва, че няма институция за настаняване на възрастни хора.

Дни по-късно мъжът, опитал да помогне на стареца, разбира, че той е блъснат и убит от кола.

Вижте целия му разказ:

"Искам да споделя една тъжна случка, разиграла се тези дни... 21 век, в европейска държава...

Прибирайки се от лов в събота (27.11.2021г.) около 18:30ч. на изхода на с. Коиловци посока Плевен, забелязах човек в безпомощно състояние, лежащ на пътното платно. Преминаващите коли го заобикаляха. Беше тъмно, имаше лека мъгла. Спрях, изместих го извън пътното платно и се обадих на тел. 112. Докато ги чакахме, разговарях с него... Възрастен човек, възпитан... беше доста изстрадал... След няколко минути дойде екип от РУП Пордим и линейка от Спешна помощ.

Прегледаха човека, нямаше травми, налагащи хоспитализация в болница... Беше трудноподвижен и не можеше да пази баланс, за това бе паднал. Полицаите го провериха през дежурния. Оказа се човек от селото, но останал без дом. Спал е в изоставена кошара. Полицаите и лекарския екип, посетили моя сигнал, се отнесоха професионално, съвестно и човешки. Разговаряхме с тях. Оказа се, че в плевенска област нямало приют за бездомници. Линейката откара човека до центъра на селото, въпреки че не влиза в задълженията на екипа от спешна помощ това.

За жалост тази реална история от 21 век приключва тъжно.

Днес разбрах, че понеделник вечерта кола го е блъснала, лежащ на пътя в с. Коиловци и човека е починал.

Чудя се как в европейски град, в европейска държава няма институция, която да се грижи за бездомните хора.

Изказвам моето искрено възхищение от адекватните действия на служителите от РУ Пордим и екипа на Спешна помощ. Но за жалост реалността се оказа жестока.

Редно е да се помисли за тези стотици, да не кажа хиляди бездомни хора в областта, за да не свършат и други по този тъжен начин, незабелязвани от никой!"