Историята на Иван Попов трогна потребителите в мрежата.

Той е един от най-уважаваните треньори по триатлон в България. Неговите възпитаници имат балкански титли и медали от международни турнири. С много и изключителни усилия, треньорът и негови съмишленици съхраняват спорта триатлон в курортния град Баня, Карловско.

От години обаче, Иван Попов е принуден да изминава стотици километри всяка седмица, заради липсата на адекватни условия и басейн. Той и състезателите му от клуб "Триатлет" пътуват всеки ден до околните градове, за да могат да тренират.

Проблемите за Иван започват преди няколко години, когато най-голямото богатство на клуба в гр. Баня - спортният комплекс, включващ и басейн, беше затворен и спортистите загубиха своята база за подготовка.



"Да загубим материалната си база, бе голям удар за нас, но в името на любимия ни спорт, продължаваме да се борим. Всеки ден организирам децата на малки групи, извозвам ги до различни басейни в околностите – Хисар или Казанлък. Разстоянията, които сме принудени да преминаваме ежедневно, отнемат много от времето и силите ни. Понякога имаме много тежки моменти, защото за самите състезатели е трудно да поддържат спортната си форма и най-вече мотивацията си за работа. Използваме чужди басейни, за да плуваме, след това прибирам децата и отивам с други групи на стадиона, където провеждаме лекоатлетическата си подготовка." - споделя откровено Иван в свое интервю.

Най-тъжното е, че само на няколко километра от град Баня от години има чисто нов басейн, който е реновиран по Европейска програма и не е работил нито един ден. Гражданите се надяват отговорните институции от Общината до ръководството на СУ "Христо Проданов", където се намира реновираният басейн, най-накрая да се споразумеят с Иван Попов, за да може тези деца да има къде да тренират.

"Трябва да се научим да ценим свестните хора преди да са изоставили онова, което правят поради липса на подкрепа. За да не се чудим после защо и триатлона вече го няма - така както е станало с хандбала и футбола, които са били на много високо ниво в гр. Баня!" - пише младеж на име Даниел Богдански по повод безумната ситуация.