След дълго пребиваване в Германия, Христо Димчев и жена му си купили къща в Хисаря и заживяли в известния балнеолечебен курорт, разположен в южните склонове на Същинска Средна гора.

"Като цяло сме много доволни", отбелязва мъжът, но има неща, които му правят много лошо впечатление - това са улиците и организацията на движението в града.

Стефан Димчев твърди, че качеството на пътната настилка в Хисаря е много лошо.

"Безбройни кръпки и лимби разтърсват тялото ви, когато се движите с автомобил по улиците", пише той във Фейсбук. И попита: "Колко км улици има Хисаря? Може би 10? Дори и за тях ли не може да намери общината пари?".

Мъжът споделя, че пред станцията на военните и пред минералния комплекс "Терме ди Хисар" е върволица от неправилно паркирани коли върху уличното платно.

"Има паркинги. Толкова ли е трудно да бъдат глобявани нарушителите? Южната порта, гордостта на града с огромен конфликт между пешеходци и автомобили. Ако ще се строи нещо предизборно, не е ли най-добре да се направи пешеходен надлез над крепостната стена, а портата да остане само за автомобили?", добавя той.

По думите му кръстовището при "Терме ди Хисар" е без видимост, за тези които идват по ул. "Камилите" от Юг. В тази връзка мъжът попита: "Колко ще струва едно огледало?".

"На улица "Илин Паунов" - точно при острия завой при обществения плувен басейн, някой е изкопал част от асфалта и го е зарязал така, стеснявайки пътя точно в острия завой. Никаква маркировка или предупреждение! Седи си така може би повече от месец... На фона на тези недомислици - непрекъснатата осева линия по цялата улица "Камилите" на Юг от портата чак до Миромир изглежда като дребно недоразумение. Защо? Трябва ли да чакаме да стане злополука за да се направи нещо? А като се разхождам покрай южната крепостна стена не мога да не забележа колко опасно е подкопана в долната си част. Все пак съм строителен инженер... Някой да се е замислял докога ще издържи така и какво би станало, ако един ден все пак падне?", завършва публикацията си Стефан.

Хисарчани се съгласиха с написаното от мъжа, върнал се от Германия и заживял в Хисаря.

"Г-н Димчев, аз Ви поздравявам за гражданската позиция и Ви приветствам с "Добре дошли" в магнетичният град Хисаря. Не сте сами! Десетки сме семействата в града, които сме избрали Хисаря за наш дом, измежду други български градове или чужбина! И има защо! Хисаря е целунато от Бога място! И не се сещам за нито една причина, заради която хисарчани трябва да се съгласяваме или да "свикваме" с очевидно нередните неща!", написа в коментарите под поста Нина Севова.

Вяра Гришина пък отбеляза, че чрез изразяване на недоволство във Фейсбук нищо няма да се промени. 

"Вероятно сте прав в разсъжденията си, но за да постигнете резултат няма да стане като недоволствате във фейсбук. С малки бюджети, а и поради липса на бюджет почти една година е много трудно да се правят големи инфраструктурни инвестиции. Вероятно след поставяне на новата водопроводна система е заложено преасфалтиране на улиците. А що се отнася до огледалото, то нищо не пречи да напишете едно официално, мотивирано предложение до кмета и да изчакате да видите каква ще е реакцията. Благоденствието на града зависи от всички нас", добави Гришина.

Жега в детските ясли на територията на община Хисаря? Искат спешно поставяне на климатици

Ад за пътуващите с автобус от Хисаря до Пловдив - какъв е проблемът?

Конна езда в хисарски парк възмути жителите на града СНИМКА

Инженерна мисъл от Хисаря: Сложиха бойлер на балкона СНИМКИ