Четвъртокласникът Павко от Стара Загора се прости с любимото си колело. Откраднаха му го от блока, в който живее. Детето не е просто разочаровано и тъжно, но научи една проста истина: лошото съществува и не е в гората, то е у хората...

За случката разказа майката на Павко - Галина Ангелова, която отглежда двете си деца сама. Жената моли за съдействие за намиране на велосипеда и е предоставила телефон за контакт. Ето целия разказ на майката:

"От площадката до входната ни врата на апартамента, на 2 етаж, беше откраднат почти чисто новият велосипед на сина ми, а моят беше на следващата площадка между 2 и 3 етаж. Моят велосипед не е "присвоен", а този на детето ми - да. Временно ги бях оставила там, докато измия терасата си. Разбира се, вратата на входа ни се заключва с код, който "уж" е достояние само на живущите в него.

Не само, че е огорчен, разочарован и вече убеден, че Лошотията в хората съществува, но и задаващ ми въпроса: "Защо, мамо, е откраднато моето колело, детско колело (24 цола гуми), а твоето не?"

Аз... Нямах сили да изрека нито една дума, с която да отговоря на всичките му въпроси и да спра сълзите от детските, невинни очички... Просто сякаш си ням... Глас не излиза... Като в състояние на безтегловност.

Този, който се осмели да посегне на най-милото ми, ДЕТЕТО МИ, Бог да му е на помощ. Възмездието е в неговата ръка! Ще дойде ден, в който всеки ще отговаря за постъпките си пред Царя на царете и Господа на Господарите.

Съграждани, приятели, съседи, моля най-учтиво за съдействие за намирането на велосипеда на Павко, четвъртокласник и дете, което се отглежда, възпитава и расте единствено от моите и на сестра му - на 15 г., грижи. Ако забележите някой с такова колело или имате информация къде се намира велосипедът, ще бъдем много благодарни нашето семейство. Тел. ми е 0879 173307, Галя.

Смятам, че ничие дете не заслужава да преживее такава болка и разочарование, особено в описаните по-горе условия... пред собственият ти дом.

Колелото е закупено преди година от Байк центъра над парк Артилерийски, зелено на цвят, марка Passati, Martin. Вече съм подала жалба в 2 РПУ, със снимка на велосипеда и документите му - гаранцията и касовата бележка."