Столичанин се оплака от хулиганска проява, която според него е дело на деца. На видео, споделено от Илия Борисов, се вижда как момиче рита паркирана кола. Мъжът твърди, че в следствия на действията било счупено страничното огледало на автомобила му.

Ситуацията се разиграла в малките часове на нощта на 1 февруари, а проявата на младежите е заснета на видео от охранителна камера.

На кадрите се вижда група деца, която се приближава по улицата към паркираната кола. Те започват да снимат автомобила, а някои от тях поставят върху панорамното стъкло розови балони.

Предупредителна бележка завари мъж на колата си СНИМКА

След известно време младежите напускат, но момиче решава да нанесе няколко удара по превозното средство. "Благодаря на гаменчетата, които ми счупиха огледалото", пише Борисов.

Софиянци са озадачени от бедмисленото хулиганство, което определят за "простотия". Не липсват и изненадани от факта, че дело на част агресивните действия е момиче.

"Това е момиче... На къде върви светът?", чуди се Виктор Русиков.
 
Други граждани са на мнение, че посегателството може да е извършено заради до болка познат проблем - паркирането в района.

Кадри: Илиян Борисов