Доброволното формирование „Браво, Пловдив” продължава да изненадва пловдивчани с инициативите си в града. След обновяването на спортните площадки, почистването на парковете, от седмици ентусиастите пълнят дупки, които зеят от години, а Община Пловдив е услужливо е забравила за тях.

Докато доброволците изненадват положително пловдивчани, те също остава изумени понякога, но разликата е, че тези емоции при тях не са приятни. На поредната акция на „Браво, Пловдив” в уличките в Кючука, те се натъкват на огромни кратери, наводнена улица, задръстена шахта и преливащи контейнери с боклук. С други думи – пълна абдикация от страна на Община Пловдив в решаването на елементарните си задължения, пише TrafficNews.bg.

След запълнените дупки: "Браво, Пловдив" очаква още ваши сигнали за проблеми

Ентусиастите първо откриват огромни дупки, които могат да погълнат дори гума на камион. Едната от тях е ул. „Филип Тотю”, за която гражданите разказаха, че расте ежегодно, а вече няколко кмета са се сменили в район „Южен”. Доброволците успяват да се справят с нея, но друго, което им се набива на очи са огромни камари с боклуци край контейнерите. Те се намират на метри от ОУ „Братя Миладинови”.

Оказва се обаче, че част от жителите са развили стокхолмски синдром.

„Много от хората бяха впечатлени, но се оказа, че има и противници на това, което правим. Една жена ни се „скара”, че запълваме дупката и държеше да я оставим, защото… колите щели вече да карат бързо”, разказа Стефан Тодоров, който е част от доброволците.  

Браво, Пловдив! Ентусиасти преобразиха квартално игрище, но това е само началото

Втората неприятна изненада е на улица „Чипровец” до ресторант „Айсберг”. Там, докато се опитват да изкарат насъбралата се вода от огромната дупка, осъзнават, че тя не се изтича в близката дъждоприемна шахта.

„Отворихме шахтата и започнахме да изкарваме насъбралата се пръст и тиня в нея. Отводнителната шахта нямаше кош, а сигурно изкараме 60-70 кг пръст. Така и не стигнахме дъното”, каза Светлослав Енчев от инициативата.

Така въпреки че се плащат сериозни пари на фирма КМД да почистват шахтите, видно това не се прави в малките  улички и това е поредното доказателство. Разхвърляните боклуци край контейнерите също говори за недобра  работа на сметосъбиращата фирма, а явно и липсата на контрол от страна на Община Пловдив, която дава милиони левове за почистването.

Всички тези проблеми обаче не само не убива ентусиазма на пловдивчаните, а и ги амбицира още повече. Почти след всяка инициатива техният брой става по-голям, като те продължават с лични средства и време, да помагат на други пловдивчани с леки, но забележими намеси в облика на квартала им.

Кадри от последните  акции и челни сблъсъци с абдикацията на Община Пловдив от Кючука: