Продължаваме с историята за Георги Станков - добрият човек, намерил и върнал портмоне с пари.

Преди да продължим с развитието на историята за Георги - нека припомним. Валентина Клечанова вдъхна надежда със своя публикацията в социалната мрежа Фейсбук. Миналият месец жената разказа, че сестра й си е загубила портмонето, в което е имало голяма сума пари, документ за самоличност, документи за автомобил и други. Това се е случило във Варна. Около час, след като е установена загубата, жената получила телефонно обаждане от районното полицейско управление, като й съобщили, че портмонето е намерено и предадено на тях.

Порфейлът е бил открит от Георги Станков. Всички документи са били на мястото си, както и парите - до стотинка. От полицията предполагали, че мъжът е бездомен, твърдеше тогава Валентина.

Още за историята тук:

Мъж, за когото се предполага, че е бездомен, стори голяма добрина

Валентина и сестра й издирваха мъжа, открил и върнал портфейла, за да му се отблагодарят. "Акцията" по издирването е завършила успешно - сестрите дори вече са успели да се срещнат с мъжа, сторил голямата добрина. Това научи GlasNews.bg от публикация във Фейсбук. Валентина Клечанова пусна пост в мрежата от името на сестра си, който пост започва така: "Това съм аз - загубената жена на намереното портмоне. А до мен е той - странникът с щедра душа и добро сърце, който спи под звездите".

"Не се разплаках от притеснение, когато разбрах, че преди час съм си загубила портмонето с не малка сума и документи. Не се разплаках от облекчение, когато полицай от РПУ Чаталджа е успял да ме издири и съобщи, че всичко е намерено и върнато. Разплаках се, когато ми каза невярващо, че мъжът, който е донесъл всичко, е вероятно без дом", разказва сестрата на Валентина.

Загубилата портмонето си признава, че реакцията на всеки, на когото разкаже за случилото се, е една и съща - или очите се пълнят със сълзи, или казват, че настръхват.

"Сестра ми публикува във варненска група с надеждата да открием Георги. Срещата се осъществи с помощта на Християн Димов – едно усмихнато момче, което работи в офис на телеком. Получих усмивка от всеки един от тях. Георги ми разказа своята история, а аз от своя страна - за вашите реакции и бурята от емоции. Трудно го убедих да вземе спалния чувал, възглавницата и одеялото, изпратени от сестра ми. Оставих му парички, както той се изрази: заем, който ще върне, като прибавих и тези, изпратени от Виктор Ценков от София", се посочва в публикацията.

"Това не е просто случка с добър край, а история , която се превърна в изпитание за съхраненото добро, която докосна душите ни, преобърна представите ни за света около нас, подари ни надежда и ни накара да повярваме, че все още има много добри хора. Ако някой го приема като случаен епизод от живота, бих казала, че е по-скоро епизод от ХРОНИКА на ДОБРОТО", допълва Ивелина Клечанова, която зове да предадем доброто нататък.

Снимка: Валентина Клечанова

"Господ здраве да му дава. Достоен човек!", коментира под поста Станислав Иванов.

"Историята Ви наистина лекува душите на хората, защото олицетворява доброто - така ценно и изчезващо! Стоплихте ме!", пише Инна Панова.

"Респект към човека и неговата постъпка! Дано да се намери и някой, който да помогне и на него, като му предложи да ползва някоя стаичка, където да е на сухо и на закрито. А ако е работоспособен, ще е добре и някой да му предложи и работа, за да може да се издържа и сам", гласи коментар на Валя Петкова. След този коментар се появи и друг - на Мишо Емилов, той пита къде и как може да открие Георги, за да му предложи работа и подслон.

Мъката на дядо Николай не остави равнодушни СНИМКИ