Известният влогър Фавиол Сефери сподели в своята официална страница изявление относно виртуалното му погребение, видя GlasNews.bg.

Днес в медийното пространство гръмна новината, че Фавиол Сефери е починал. Тази шокираща вест беше публикувана в личния акаунт на Сефери в Инстаграм - там той е следван от над 70 хиляди души. Няколко достоверни източници на GlasNews.bg обаче отрекоха появилата се в медиите информация за "внезапната смърт" на Сефери.

Оказа се, че Фавиол Сефери е жив и здрав, но няма достъп до профилите си в социалните мрежи, тъй като те са били хакнати от недоброжелатели, разбра още екипът ни.

Междувременно моделката Моника Валериева, която е близка приятелка на Фавиол, е една от първите, които опровергаха новината за смъртта му. Тя публикува стори в Инстаграм и написа: "Фавиол е жив и здрав. Новината е фалшива. Нищо му няма". 

Оповестиха "смъртта" на Фавиол Сефери, оказа се лъжа

"Скъпи приятели, искам да ви успокоя, че съм жив и здрав! Не мога да опиша колко дълбоко съжалявам за всички мои приятели и близки, които страдаха и се притесняваха за мен поради фалшивата новина за моята смърт, която беше разпространена в инстаграм и по-късно в медиите", написа преди минути Сефери, който има своя собствена марка парфюми.

Сефери споделя, че недоброжелателите, които са му хакнали профилите в социалните мрежи, са го изнудвали. Той твърди, че в понеделник вечерта съобщил на работещите за него, че иска да прекъсне взаимоотнощенията си с тях, като са се разбрали да се видят във вторник през деня. Тази сутрин, когато се събудил, видял съобщение, което гласяло, че за да му върнат достъпа до профилите му, искат от него да им изплати заплати за шест месеца напред.

"Искам да подчертая, че това е най-гнусната и нечистоплътна постъпка насочена срещу мен. Нито аз, нито някой друг заслужава да бъде подложен на нещо подобно", добавя влогърът, като уточнява, че вече е успял да си върне достъпа до страницата във Фейсбук.

Фавиол Сефери категорично заявява, че ще предприеме всички необходими мерки, както и ще използва всички ресурси, за да бъдат наказани недоброжелателите, които го "погребаха" жив.

"Подобни действия са недостойни за нашето общество. Още веднъж ви благодаря за вашата подкрепа и разбиране. Ценя вашето приятелство и съпричастност, и съм благодарен, че сте до мен в този труден момент", завършва публикацията си той.

Пътувам и коремът ми е свит на топка… Тъжен съм, гневен съм, бесен съм СНИМКА

"С дълбока тъга ви съобщаваме, че загубихме нашият скъп приятел и колега Фавиол Сефери. Светът няма да бъде същият без усмивката, енергията и любовта която даваше на всички ни. Желаем светъл полет на душата ти. Екипът на House of Insomnia поднася съболезнования на роднините и близките. Пожелаваме им много сила в този тежък момент и си обещаваме да продължим по пътя с любов, чест и достойнство в негова памет", гласеше лъжливото послание, което се появи в профила на Сефери в Инстаграм.