Футболистът Георги Йомов говори ексклузивно за пръв път след стрелбата в София. Той заяви, че няма нищо общо със стрелбата на столична бензиностанция, за която баща му и брат му бяха арестувани.

„Нямам нищо общо с цялата тази работа. Проблемът тръгна от там, че автомобилът ми беше там. Беше в брат ми. Не съм бил там. Нямам общо със случилото се“, каза Йомов.

Футболистът коментира, че не знае как се е стигнало до този конфликт, в който са замесени баща му и брат му. „Имало е разправия, скандал, стигнало се е до неприятни действия, но не знам какво е довело до това“, каза той пред bTV.

Адвокатът на Йомов разкри още детайли около престрелката

Йомов допълни, че случилото се определено е в лош момент, тъй като предишната вечер ЦСКА загуби мач от „Левски“ за Купата на България. „Лош момент, лошо място, това е. Случват се такива неща. Нямам нищо общо с тази работа и какво се изписа – както аз, така и моята приятелка.

"Нямам представа в какво ще обвинят баща ми и брат ми. Има хора, които работят по случая“, допълни още Йомов.

Бащата на Йомов крещял: Ще ти пръсна главата

Припомняме, че днес Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност бащата на Георги Йомов - Цецко за извършени хулигански действия и закана с убийство.

Около 22 часа на 16 май той извадил пистолет, насочил го към 36-годишен мъж и произвел изстрел в левия му крак, след което насочил пистолета към Марио Вълчев и прострелял и него в левия крак.

 Бащата на футболиста е обвинен и за това, че се е заканил с убийство на единия мъж. Като извадил пистолета, го насочил към мъжа и му казал "Ще ти пръсна главата".

До момента  в хода на разследването са разпитани множество свидетели, направен е оглед на местопроизшествието и са извършени претърсвания и изземвания, назначени са експертизи.

Цецко Йомов е задържан за 72 часа с прокурорско постановление, предвид опасността да  извърши друго престъпление.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия.

Паркирано возило ли е поводът за екшъна с брата и бащата на Йомов?

Бащата и братът на Йомов, издирвани за стрелбата в София, се предадоха*