Сякаш неусетно отлетяха две години без Милен Цветков. Днес е втората годишнина от смъртта му.

Василена Гръбчева - журналистката, която бе част от екипа на Цветков, публикува трогателен пост.

"Сутринта в 5 написах нещо, после го изтрих... на няколко пъти пиша, трия, не знам дали има подходящи думи в този момент... Преди 11 години, в една сладкарница, по време на интервю за работа, така започна приятелството ни, така станах част от семейството на Милен Цветков. Да, той ни приемаше като семейство. Доверяваше се. Избираше хората по качества, не по опит или диплома. Години по - късно ми каза, че при мен е - реактивност, това е моята сила в отбора на "Часът...". А неговата - да оставя отпечатък във всеки и всичко, до което се докосне.
 
Виждам и чета толкова много думи, спомени, снимки с Милен, и всички му благодарят, че го е имало в живота им, че им е предал урок, който ще помнят винаги! И ще помнят него! Надявам се наистина да е така... Днес, аз чисто егоистично се ядосвам, че го няма!", написа Гръбчева.
 
 
Припомняме, че през 2020 г. навръх Великден журналистът загина, след като джип се заби в колата му с 99 км/ч. Автомобилът бе управляван от Кристина Николов, който бе под влиянието на "упойващи вещества".
 
Преди месец виновният водач бе осъден на 9 години затвор. След като бъде приспадното времето на Николов в ареста, ще му останат още 8 години.
Милен Цветков бе едно от емблематичните лица в историята на телевизията.
 
През годините поемаше различни предизвикателства. Освен като репортер и водещ на "По света и у нас" в БНТ, той бе лице на сутрешния блок в Нова тв, кариерата му включваше още водещ на предаването „60 минути с Милен Цветков”, водещ на четвъртия сезон на Big Brother (през 2008 г.), а така също и водещ на новинарската емисия на медията. След като за период от една година (от 2010  г. до 2011 г.) напуска Нова, през 2011 г. отново се завърна в нейния ефир, но вече като водещ на „Часът на Милен Цветков”.
 
Той бе известен със своя провокативен и нестандартен стил, който никога не оставяше зрителите и събеседниците му безучастни.