Зелените площи могат да бъдат приятно прибежище за прекарване на свободното време в големите градове.

Често състоянието им обаче е потресаващо, а за това са виновни именно тези, които се съберат на тях. Точно такава е следващата картина от столичния "Люлин".

Голямо количество смет се валяло покрай метална беседка на полянка в квартала. Съоръжението очевидно се радва на интерес, но състоянието му е потресаващо.

Опаковки, шишета от бира, че и кофа от строителна смес са малка част от отпадъците край пейката.

Гледката възмущава дама, живееща в квартала, която избира да я сподели и с останалите си съкварталци.

"Отварям сутрин прозореца и се "наслаждавам" на гледката", не без ирония пише Даниела Делева.

Оказва се, че беседката се превръща в място за купон на местни жители, но това буди недоволство у други жители на квартала.

Жената твърди, че съоръжението е незаконно, а "партитата" са свързани с много шум и нерви за околните.

"Между другото беседката е незаконно построена преди години от жители на входа. Тя не фигурира в Кадастъра! Преди няколко години съпругът ми подаде жалба, заради която няколко съседи започнаха да се държат ужасно с нас, и той оттегли жалбата! Денонощно на тази беседка е като на пазара, вика се, музика, пиене, дори отваряйки вечер прозореца мирише на добре познатите треви!", разказва Делева.
 
Някои столичани виждат решение само в един кардинален вариант - премахване на съоръжението. За други трябва да се промени единствено културата на гражданите, ползващи съоръжението.