Парче тел - това е откритата "играчка" в любимото на децата зрънчо.

Майка сигнализира, че е открила парченце тел в царевични пръчици. Нина Янакиева написа в социалната мрежа Фейсбук, че дори не иска да си представи какво би се случило, ако някое от децата й беше погълнало металната тел.

Металната тел е била закачена за една от царевичните пръчици - точно като риболовна стръв на кука.

Нина Янакиева информира, че вече е сигнализирала производителя и допълни: "Но те явно не смятат за нужно поне да се извинят!".

Не е ясно как металната тел е попаднала в зрънчото. Силвия М. написа в коментарите под публикацията на Нина, че е работила в производство на царевични пръчици. Ето какво добави още тя:

"Няколко жени трябваше да ги съберем в опаковки, на шест квадратни метра и със съответната скорост. Почти е невъзможно да се забележат такива неща. Но преди нас има квалифицирани технолози, те отговарят за производството! Има и машини, незнайно колко годишни, на които елементите се разпадат".

Жена сготви пиле със зеле и ориз, но нещо се обърка - показаха се червеи СНИМКА

Младен И. пък се опасява, че ще се наложи вече да пазаруваме с неодимов магнит в ръка.

"Струва ми се, че зачестиха подобни случаи. И забележете' че са случаи' в които някой е имал късмета да бъде достатъчно наблюдателен, че да го забележи преди да е станало късно. Веднага възникват въпросите - Колко такива случаи има неуловени от зоркия поглед на родителя? Дали това не се случва планирано и умишлено? Запитайте се колко деца от обкръжението ви последните 2 години са имали болки, повръщане и/или разстройство. Ще се наложи да пазаруваме с огромен неодимов магнит под ръка. Мисля, че това е решението", добави мъжът.

Деница Я. написа, че скоро също й се е случило да открие тел, но в пакет кафява захар.

"Скоро ми се случи да открия телче в кафява захар и просто беше късмет, че го забелявах, докато правих палачинки на детето си. Не ми се мисли, ако не го бях видяла. Нужен е контрол, независимо от продукта", написа жената.

"Това е пълна трагедия. Постоянно се търсят технолози с 20 вида изисквания, а накрая ядем пирони, гайки, телища, хлебарки и др. съкровища", отсече Петьо М.

Вижте снимките, споделени от Нина Янакиева: