Жена разказа в социалната мрежа ужасяваща история за една от болниците у нас. Тя сподели какво се е случило с нейната майка в ямболската общинска болница, за да предупреди хората да внимават.

По думите ѝ, персоналът на лечебното заведение е неглижирал пациентката, която била с ковид.

„През нощта дори са отказали да дадат вода на мама. Не трябвало да ги притеснява. Това е подсъдимо, жива гавра,“ твърди дъщерята.

За съжаление болната жена в последствие издъхва.

Под публикацията ѝ, много хора изразиха своето съжаление към случилото се и подкрепиха твърдението, че именно в тази болница се случват подобни неща. Някои от тях дори споделиха какво точно са преживели там с техни близки.

Вижте цялата история:

"Мили хора, искам да споделя с вас едно ужасно преживяване, причинено от приемането и пребиваването на майка ми, диагностицирана с COVID-19, в общинска болница Св. Пантелеймон в Ямбол (белодробно отделение). До този момент майка ми беше под грижите и наблюдението на мед. сестра вкъщи, с нормално дишане и сатурация над 90. С постепенното губене на сили, реши да постъпи в болницата, надявайки се да получи адекватна помощ. Фатална грешка... Абсолютна злоупотреба с доверието на хората... Никаква следа от хуманност. Не искам да ви описвам какво е отношението на медицинския персонал.

Изпитваш чувството, че си в психиатрия... Крясъци, обиди, невероятно грубо отношение към пациентите.

През нощта дори са отказали да дадат вода на мама... не трябвало да ги притеснява. Това е подсъдимо, жива гавра...

Предполагам, че каквото е било отношението, такова и лечението, ако въобще е имало такова.

Само след 2 дена майка ми бе закарана в ИНТЕНЗИВНОТО със САТУРАЦИЯ 28, което говори за липса на всякакво наблюдение. Това е убийство в резултат на безотговорност и липса на компетентност и хуманност, груба злоупотреба с доверието на пациентите и техните близки.

Брат ми се кандидатира да работи безвъзмездно в БЕЛОДРОБНОТО, но предложението му беше категорично отхвърлено от отговорното лице. ЗАЩО? След като в цяла България се търсят доброволци, дори срещу заплащане, поради липсата на персонал. ЗАЩОТО ямболската болница се опитва да прикрие всички ужасии, засягащи отношение, хигиена, лечение и др. Там си просто ОБРЕЧЕН!

Ние се разделихме с мама, прекрасен човек...и много боли!

Пиша всичко това, за да ви ПРЕДПАЗЯ от ада, който ние преживяхме. Тази болница заслужава СЪД. Подаването на жалба е само формалност, която не води до никакви положителни резултати. Ямболската болница е само едно търговско дружество, за което човешкият живот няма никаква стойност.

ПАЗЕТЕ СЕ от "хората" в бели престилки там и бъдете здрави!"