"Всичко има, човещина няма!" - с тези думи започва разказът се мъж, който станал свидетел на бездушието на съгражданите си. Дидо Д. попаднална човек, който бил паднал по очи на пътя и не мърдал. Това станало на оживено място в Плевен.

Той не останал безучастне и решил да помогне на пострадалия. Опитал да го вдигне, завъртял тялото му до седнала позиция. Но било тежко - човекът бил отпуснат и тежал, което правило задачата трудна. През това време хората подминавали - и пешеходница, и тези, движещи се с коли и тролеи. Не липсвали такива, които с интерес завъртали глави, за да задоволят любопитството си и разберат какво ли е станало.

За щастие се намерили и други, които да помогнат. Още двама мъже се притекли на помощ, а с тяхна помощ мъжът бил вдигнат и преместен, като бил подаден сигнал и до 112.

А един от тях останал до идването на медиците. Как е завършила историята -  подробности няма. На ситуацията подтиква Дидо Д. да призова плевенчани към повече съчувствие.

"И се чудя, какъв дебил трябва да си да видиш паднал човек на пътя в тъмното и да не спреш да помогнеш, какви хора се движат по тая земя?! Тоя човек е нечий баща, дядо, а среща апатията на тиквеника, чакащ някой друг да помогне!", пише той. "Бъдете хора бе! Имайте човещина!", призовава мъжът.

Вижте цялата му публикация:

"Всичко има, човещина няма!
Преди малко слизайки от "Сторгозия" към пазара, точно след кръговото и преди светофара на пазара гледам човек, паднал по очи на пътя.
Спирам да помагам, опитвам се да го вдигна, но човека е отпуснат и тежи, завъртам го да седне. През това време минават коли, тролеи, пълни с хора - обръщат се да гледат сейра.
През това време спря още един мъж идва да помага, идва още един по тротоара. Вдигнахме го и го преместихме, викнаха линейка и единия мъж остана с него да я изчака.

И се чудя, какъв дебил трябва да си да видиш паднал човек на пътя в тъмното и да не спреш да помогнеш, какви хора се движат по тая земя?! Тоя човек е нечий баща, дядо, а среща апатията на тиквеника, чакащ някой друг да помогне!

Бъдете хора бе! Имайте човещина!"