Понякога животът ни изправя пред не едно и две изпитания. Понякога е трудно да продължиш и имаш нужда от помощ. В такива моменти обаче се вижда човещината на всички. Животът на едно младо момиче се преобръща буквално на пътя, по който пътува за работа. Близо месец е на границата между живота и смъртта. За да продължи напред ще е необходимо да разчита на хора, които ще и протегнат ръка и ще я подкрепят.

Денят на независимостта за Ивайла Титова от пловдивското село Строево се оказва ден, в който получава поредния тежък удар в своя живот. Когато е само на 14 години момичето губи завинаги своя баща. Преди две години в нелепа катастрофа загива и брат й. Така Ивайла остава сама със своята майка. Двете жени работят и се грижат една за друга. Ивайла работи като продавач-консултант на бензиностанция на Карловско шосе.

На 22 септември на път за работа 23-годишната Ивайла катастрофира. Тежкият пътен инцидент е станал на излизане от село Строево. Близо час е нужно на пожарникарите, за да разрежат колата и извадят от нея Ивайла. Откарана е от екип на ЦСМП-Пловдив в Клиниката по анестезиология и интензивното отделение на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив. В болницата е приета в безсъзнание, с различни фракури по главата и тялото и със счупен таз. В продължение на 28 дни Ивайла е в кома. Налага се операция на таза, която струва 3 хиляди лева. Поставят и канюла на гърлото, за да може да диша. Няколко дни, след като излиза от кома, Ивайла е преместена в ортопедично отделение.

Точно на Никулден момичето е изписано от болницата. Тя обаче не може да ходи и е на легло. Засегната е цялата дясна страна. От няколко дни успява да си движи ръката, но много трудно. Опитва се да говори, но и това изисква много усилия. Лекарите дават шанс до 80% да се възстанови.

За да се случи това обаче е нужна дълга рехабилитация, която може би ще продължи с години. На този етап е изключително важно да може да я приемат някъде за долечение и рехабилитация. В момента Ивайла се храни чрез тръба в стомаха и все още никъде не я искат. Майка й не може и да работи, за да се грижи за нея. Семейството няма и средства, с които да заплати за рехабилитатор и клиника, в която да се лекува Ивайла.

Лъчезарна, добра, отзивчива и винаги готова да помогне с каквото може. Така описват Ивайла нейните приятели. Те я подкрепят и организират благотворителна кампания за събирането на средства за лечението на момичето. Първоначално ще поставят в различни търговски обекти дарителски кутии. Открита е и банкова сметка, по която всеки, който желае да помогне на Ивайла Титова отново да проходи и да се възстанови, може да дари средства.

Наближават най-светлите празници. Нека отворим сърцата си за Ивайла и да помогнем. Нека повярва в доброто и добрините. Нека и дадем сили да продължи напред. Знаем, че ще е трудно, но заедно сме убедени, че ще успеем, казват нейните приятели.

Банкова сметка: IBAN BG07UBBS80021091421240 Ивайла Георгиева Титова Банка ОББ