За изгубени, откраднати, изчезнали и никога невидени повече от собствениците им портфейли сме писали много. Обикновено надеждата на потърпевшите се простира единствено и само до важните документи, които се изхвърлят някъде из пространството и те евентуално биха могли да си върнат. 

При Надя Събева от Самоков обаче случаят не е такъв. Изгубеното й портмоне, пълно с документи, пари, снимки и банкови карти, вече е в ръцете й. Защото момичето е имало късмета портфейлът да бъде намерен от Димитър. Ето какво написа Надя в социалните мрежи:

Запомнете това лице! Това е един наш съгражданин, който не случайно споделям тук. Днес той върна намерения от него мой изгубен портфейл - пълен с лични документи и пари, снимки и банкови карти!

Със сигурност думите, които ще напиша, са малко, защото неговата постъпка е не само похвална, но бих казала без да преувеличавам геройски достойна! Такива личности са пример, рядкост и носят надежда, че доброто съществува сред нас.

Днес аз съм се събудила с късмет, а Димитър (така се казва въпросното лице) ще заспи с увереност и чиста съвест от едно добро дело, което спести куп мой неприятности...

Огромно благодаря за постъпката, която винаги ще помня! Самоков, тук живеят и такива хора - ето защо нямаше как да не споделя това лично преживяване.

От коментарите под поста на момичето става ясно, че мъжът е познат сред самоковци - и то точно в светлината, в която го описва постъпката му:

"Дими е чудесен млад човек. Не ме учудва постъпката му! Познавайки го, съм убедена, че винаги би постъпил така. Без да се замисля! Поздравления и за родителите му - Славейка и Пламен".

"Който го познава Дими и неговото семейство, знае, че това са едни честни и достойни хора, благодаря, че сме приятели от деца и комшии".

"Да, не съм учудена. Един прекрасен и достоен мъж! Възпитан от Слави и Пламен на уважение и респект!".