Младо момиче се натъкна на коте в беда. Тя сподели, че в пловдивския квартал „Тракия“ е забелязала животинчето, което вероятно е сляпо. Не подминала, а решила да нахрани котката. Това не останало незабелязано. Появила се жена, която се възпротивила и казала, че било забранено да се хранят котките. Момичето решава да отведе четириногото в клиника, където да бъде лекувано. Междувременно апелира за намиране на дом за малкия Джинджър.

Ето какво разказа момичето:

„Вчера намерихме това коте, срещу ресторант Рибарника в р-н Тракия, гр. Пловдив. Въпреки че бързахме, защото трябваше да закараме едни наши приятели до летището като го видяхме спряхме колата, за да го нахраним. Горкото коте беше сляпо, поне на мен така ми се струва.

Много жал ми стана, точно пред блока, където беше котето, пушеше една жена и аз реших да я попитам, случайно дали някой се грижи за него и тя почна ми крещи и да ме обижда. Там било забранено да се хранят котки, всички котки щели да ги махнат, защото там живеели деца. Самата тя уж харесвала животни, с изключение на "бездомните". После викна една друга жена, която се оказа още по злобна, удари котето с някакво списание и изхвърли храната.

Още треперя от нерви, не бях виждала толкова злобни хора до сега. После излезна една друга жена, която ми обясни, че там редовно са убивали котки, и че ще остави котето някъде зад блока. Но аз пък реших да го оставя в Провет, поне да се опитаме да излекуваме очите, така няма как да оцелее на улицата. Вчера платих 80 лв за прегледа. Добрата новина, е че резултът от теста за панлевкопения, корона и гиардия е отрицателен. Казаха, че е силно дехидратиран и кашля. Престои да го прегледа офталмолог, за сега го оставих на стационар.

Само това мога да направя, не мога да го задържа в никакъв случай, имам достатъчно спасени котки от улицата. Ако някой не го иска като оздравее, ще го пусна там около Провет, където видях, че се грижат за много котки и от клиниката ми казаха, че ги хранели там, но ми се иска да му намерим дом.

Кръстих го Джинджър ако някой го хареса, нека ми пише. Също така малко ми е неудобно, но който има възможност ще се радвам да ми помогне със сметката, не знам колко време ще го държат там и какво лечение му предстои. Който има желание и възможност може да направи дарение на място в клиниката."

Банкова сметка: BG14UNCR70001521567717

Уникредит Булбанк -

Назиле Акбулут

Revolut - 0879339903

https://www.paypal.me/akbulut2211

Еконт Мараша, гр. Пловдив 0889259993

Назиле Акбулут

Основание-коте Джинджър