Мили момчета и момичета от кв. Надежда", помните ли ДАМЯН? Защото "системата", наречена държава, го е забравила...

Думите са на Веселка Димитрова, според която 33-годишният Дамян Донков, който вече 7 години се бори с тумор в мозъка, е буквално изоставен - без лечение, виещ от болка. Предлагаме ви целия текст, публикуван в социалните мрежи. 

"След две операции, след които е бил напълно нормално общуващ човек, на Дамян му е била назначена химиотерапия. Това рязко влошава здравословното му състояние. Отписали са го, като са казали на родителите, че му остават около 3 месеца живот.

Сега 2 (две) години по-късно, Дамян лежи с тежки декубитални рани, без лечение, без достатъчно средства, дори за основни нужди.
Дарителска сметка НЕ МОЖЕ да се открие, защото родителите му дължат пари на топлофикация. (Въпреки, че са платили задължението си, два месеца по-късно са получили писмо за нови задължения. Стигнало се е до съд. Още няма решение по делото)

Има нужда от ПАМПЕРСИ, ПЕЛЕНИ, ПОМПИ ЗА ДЕКУБИТАЛНИ РАНИ.

Всяка седмица го посещава хирург (срещу заплащане), за да почиства раните.

Дамян се е разболял на 26 години. Сега е на 33. Никоя майка не заслужава такава огромна мъка и ничие дете не трябва да бъде изоставено без лечение, виещо от болка!

Ако някой има желание да помогне, моля, свържете се с баща му Орлин Никифоров Донков, мобилен телефон: 0877008709", призовава жената. 

Обръщаме се към всички читатели на GlasNews: Ако имате възможност, помогнете на един млад мъж достойно и без болка да изживее дните си!