Монтирането на НСО лампи определено се превърна в мода.

И за да бъде в крак с тенденциите, синът на кмета на Панагюрище - Иван Белишки незаконно постави НСО лампи на предното стъкло на автомобила си. Читател на GlasNews.bg ни изпрати няколко снимки, от които ясно се вижда монтираната лампа на предното стъкло на ягуара, а отзад във возилото са захвърлени радиостанция и още две сигнализиращи лампи - оранжева и червена.

Със сигнализиращите лампи Белишки се движи по артериите на страната в специален режим, но, ако не знае, да му кажем, че здраво гази закона и съответните институции следва да се самосезират.

ЛЕД лампите, позиционирани в непосредствена близост до предното стъкло, позволяват на скандалния кметски син да присветва на движещите се пред него автомобили и така да изтласква по-бавните водачи по скоростните отсечки. За подобен случай със сигнализиращи светлини Ви информирахме наскоро, но най-скандалният такъв бе този със Семерджиев. В колата на задържания за тежката катастрофа в София, при която загинаха две млади момичета, бяха открити две сини лампи. Малко по-късно GlasNews.bg установи, че голяма част от лъскавите возила на Семерджиев са оборудвани с полицейски лампи.

Семерджиев май е яхнал Пасат! Шофьор си проправя път с полицейска лампа

Всички автомобили на Семерджиев са оборудвани с полицейски лампи ВИДЕО

Иначе в първите месеци на 2022 година отново Ви показахме как най-демонстративно Иван Белишки гази закона.

Тогава до екипа ни бяха изпратени снимки, показващи "Ягуар"-а на младия Белишки, който бе паркиран на пешеходна пътека на ул. "Нистор Ружеков" в Панагюрище.

"Ягуар"-ът на кметския син Белишки има право да спира и на пешеходна пътека

Относно сигнализиращите лампи - проверка на GlasNews.bg установи, че е много лесно всеки да се сдобие с такава. Само в един от сайтовете за публикуване на безплатни обяви попадаме на голям брой сигнални лампи - и има всякакви разновидности. Полицейски буркан може да бъде закупен срещу 26 лева, диодна сигнална лампа със 7 режима на работа се продава за 55 лева, а сигналните блиц лампи за вграждане в предна решетка на автомобила струват 38 лева.

Екипът ни припомня, че специален режим на движение по Закона за движение по пътищата ползват единствено линейки, шефове на секретните служби, председателят на НС и неговите заместници, охранявани лица от НСО, някои шефове на дирекции в правосъдното министерство, Военна полиция, както и Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", шефът на КПКОНПИ, тол колите при АПИ, и главните дирекции на МВР.

Наредба гласи, че специалният режим на движение на моторните превозни средства се използва само при служебна необходимост и във връзка с изпълнението на задачи, произтичащи от спецификата на дейността

За незаконно използване на подобни полицейски светлини законът предвижда санкция. Мераклиите, които имат желание да се изживяват като "по-специални" граждани трябва да знаят, че могат да попаднат под ударите на НК.

Автомобилът на Иван Белишки:

Кметският син Иван Белишки с ново "геройство" - изгори публично руското знаме в София